Guvernul anunţă Parchetul: Petiţia PMP contra accizei, cu date false sau ale unor decedaţi

| 27 apr, 2014

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de Daniel Geantă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi.

Concluzia rezultă dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului.

În raport se arată că, după deschiderea cutiei conţinând listele de semnături, au fost găsite 14.608 file cu 215.876 rubrici completate cu diverse date, din care doar 213.983 conţin semnături, 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Măgurele, Otomega Bucureşti, Gheorghe Oradea, în 3.252 rubrici nu este prezentată localitatea semnatarului, numărul total al al rubricilor cu date complete fiind de 209.719.

Din aceste 209.719 rubrici, numai 3.468 au însă date de natură să identifice persoana, precum codul numeric personal şi seria actului de identitate, din care au putut fi identificate 2.748 persoane, iar 720 de persoane au avut date de identificare inexacte sau necorespunzătoare adevărului, 255 persoane fiind menţionate cu date care aparţin în realitatea altor persoane.

Guvernul a identificat şi 12 cazuri în care semnatarii decedaseră, în realitate, anterior datei de întocmire a listelor, chiar cu 15 ani în urmă.

Inspectorii guvernamentali consideră că este evidentă alterarea conţinutului listelor prin contrafacerea subscrierii persoanelor decedate, faptă care poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, sancţionată de legea penală.

La sfârşitul lunii martie, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că a depus, la sediul Guvernului, o listă cu peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenţi pentru depunerea semnăturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negruţ, Florin Popescu şi Daniel Geantă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ