Alegeri europarlamentare 2014: PMP, amendat pentru afişaj electoral fără autorizaţie

| 25 apr, 2014

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a fost amendat de către municipalitatea gălăţeană, vineri, în chiar prima zi a campaniei electorale, pentru afişaj electoral fără autorizaţie.

Conducerea PMP Galaţi a fost sancţionată de poliţiştii locali cu 1.000 lei pentru că a montat mai multe panouri pe stâlpii societăţii de transport în comun Transurb, fără să deţină însă autorizaţie din partea primăriei, scrie Agerpres.

"Aveam aviz din partea Transurb, tocmai din acest motiv am şi pus acele panouri. Am aflat mai târziu că era necesară şi autorizaţie de la Primărie", a declarat preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, a precizat că niciunul dintre partidele înscrise în cursa europarlamentarelor nu avea autorizaţie din partea Primăriei. "Transurb nu poate emite autorizaţie, ci doar un acord de principiu, care însă nu înlocuieşte autorizaţia primăriei", a declarat Emanuela Turcu.

"În momentul de faţă, nicio formaţiune politică, alianţă sau candidat independent nu are aviz pentru publicitate stradală în Galaţi. S-au depus mai multe solicitări în ultimele 24 de ore, ce vor fi analizate şi avizate conform legii. Până atunci, sancţionăm cu fermitate orice derapaj de la lege. Am cerut Poliţiei Locale să avertizeze deja două formaţiuni politice, este vorba despre PMP şi PNL, că au amplasat materiale electorale pe domeniul public, fără avizul primăriei. Partidelor avertizate li s-a pus în vedere să îşi dea jos materialele electorale, în caz contrar urmând să fie sancţionate, conform legii. PMP a primit deja şi amendă", a declarat primarul liberal al municipiului Galaţi, Marius Stan.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ