Europaralmentare 2014: Zece candidaţi gălăţeni pentru Parlamentul European

| 25 apr, 2014

Zece candidaţi gălăţeni se află printre cei 613 candidaţi de pe listele electorale ale celor 15 partide, formaţiuni şi/sau alianţe electorale înscrise la Biroul Electoral Judeţean nr. 18 Galaţi.

Astfel, pe lista Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, pe poziţia a 4-a, candidează fostul ministru Dan Nica. Dan Nica are 53 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este preşedinte al PSD Galaţi din 2003, iar din 2006 până în prezent este şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional. Aflat la al cincilea mandat consecutiv de deputat, Dan Nica a ocupat, de-a lungul timpului, funcţii importante în Guvern: ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor (în perioada 2000-2004 şi apoi în perioada 2012 până în martie 2014), ministrul Administraţiei şi Internelor, dar şi vicepremier (2008-2009).

La Partidul Democrat Liberal, pe poziţia a 22-a se află Doruleţ Resmeriţă, preşedinte PDL Galaţi şi profesor la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Doruleţ Resmeriţă este cunoscut şi ca fost inspector şcolar judeţean la IŞJ, în perioada Guvernului Boc.

La PNL, pe locul al 17-lea se află consilierul judeţean George Stângă, preşedintele Tineretului Naţional Liberal Galaţi.
Partidul Mişcarea Populară îl are pe poziţia a 19-a pe doctorul Ioan Botezatu, şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie de la Maternitatea 'Buna Vestire'. Doctorul este, din aprilie 2013, vicepreşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Galaţi, iar din luna august 2013 este vicepreşedintele PMP Galaţi.

Şi Forţa Civică are un candidat gălăţean, lectorul universitar Mihaela Nicolau, de 40 ani, ocupanta poziţiei a 3-a.

La Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, pe locul al 27- lea se află chiar preşedintele interimar al PNŢCD Galaţi, Eugen Stamate. Până în primăvara acestui an, Stamate a fost preşedinte PER Galaţi.

Din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, dintre cei 42 de candidaţi, pe locul 24 se află Roman Apostol Picu, preşedinte interimar al PPDD Galaţi şi director la Cantina de Ajutor Social din cadrul Primăriei municipiului Galaţi.

Şi Partidul Dreptăţii Sociale are un candidat gălăţean - Ion Grosu, aflat pe poziţia 29, un pensionar în vârstă de 75 de ani cu care electoratul gălăţean este obişnuit să se întâlnească, la fiecare scrutin, în ciuda faptului că niciodată acest aspirant nu a obţinut un scor electoral suficient pentru un mandat.

La PRM, îl găsim pe locul al 17-lea pe gălăţeanul Ifrim Vanghele, fost consilier local şi director la CFR.

De asemenea, Alianţa Naţională a Agricultorilor îl are pe locul 27 pe gălăţeanul Adrian Boşneagă, în vârstă de 47 ani, tehnician.

În afara celor zece care reprezintă filialele gălăţene ale formaţiunilor politice, şi Cătălin Ivan şi Maria Grapini, locurile 3 şi 5 pe lista PSD-UNPR-PC sunt originari din judeţul Galaţi. Ivan este născut în Galaţi, iar Grapini în oraşul Bereşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ