Florin Popescu și Elena Udrea sunt o echipă. Vor rămâne coechipieri și la DNA?

| 26 apr, 2014

Nici n-a căzut bine vestea cu luarea deputatului PMP Florin Popescu în vizorul DNA, pe motiv de mită electorală în Dosarul ”Pui pentru voturi” și a fost amintită din nu liderul fără funcție al PMP, Elena Udrea, de data aceasta pe motiv de Gala Bute, adică dosarul în care s-a infirmat recent rechizitoriul și s-a revenit asupra anchetei într-un sens nu foarte convenabil pentru preferata lui Băsescu.

Cele mai sceptice speculații spun că anchetele în cazul ”coechipierilor” Udrea și Popescu sunt simple perdele de fum, menite să reducă din presiunea acuzațiilor de partizanat politic la adresa DNA. Se comentează pe surse că atât Popescu cât și Udrea vor fi plimbați la fel de demonstrativ pe holurile Justiției precum a fost anul trecut finul președintelui, primarul arădean Falcă, scăpat de insistențele procurorilor DNA chiar de către ÎCCJ.

Elena Udrea nu se bucură deloc, putem spune, de publicitatea e care i-o face iar Tolontan în GSP, dar precizările înțepate pe care le-a făcut în ultimul interviu servit de la EvZ n-o disculpă deloc, dimpotrivă. ”A fost un lucru bun, era o frustrare legată de faptul că Bute nu putea să boxeze în România, acuzațiile pe care încearcă să le aducă GSP pot fi parte a unei campanii pe care o duc de ani de zile împotriva mea. Este exclus ca eu sau vreun angajat să fi beneficiat de orice avantaj din participarea la acest eveniment. ” a declarat Elena Udrea despre Gala Bute, pentru EvZ. Părerea generală însă, este că era absolut imposibil ca Elena Udrea să nu fi știut despre dedesubturile afacerii cu Obreja, nu numai pentru că în MDRT nu zbura nici musca fără aprobarea ministresei blonde, dar coincidența e prea mare: cum au fost fondurile europene blocate, în urma suspiciunii de fraudă, MDRT a deblocat din propriile fonduri banii pentru firma lui Obreja, în baza semnăturii Elenei Udrea, aflată în acel moment pe ultima sută de metri a funcției ministeriale. În orice caz, Tolontan n-o iartă deloc pe Elena Udrea, căreia deja îi aplică pe blog tratamentul Ridzi când titrează că urmează al doilea KO în Gala Bute și citează surse judiciare conform cărora “Chiar dacă ministrul Elena Udrea a semnat doar felicitările de Crăciun și de Paște, ea este unul dintre profitorii corupției din spatele galei de box!”

Alte comentarii spun că deputatul Florin Popescu a căzut de fazan și a fost sacrificat intenționat, tocmai pentru a-l elimina din cercul de apropiați ai Elenei Udrea, fiind o vulnerabilitate prea mare pentru viitoarea campanie prezidențială a acesteia. Riscul în acest caz, dacă ipoteza se dovedește reală, este ca omul lui Udrea să dea din casă, speriat sau poate înfuriat din pricina înlăturării sale. Ar fi deja un semnal în plus, imposibil de ignorat de procurorii DNA, mai ales după ”subsemnatul” pe care se spune că l-ar fi dat și Nelu Iordache despre Elena Udrea și fostul ei soț, Dorin Cocoș, despre sume vărsate în conturi obscure din Dubai.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al DNA, ancheta o dată începută cu greu ar mai putea fi cotită într-o parte sau alta, sau chiar oprită. Dacă DNA insistă că este o organizație onestă, după tot valul de acuze din ultima perioadă, va trebui să facă lumină într-un caz în care o anchetă doar demonstrativă ar provoca un prejudiciu de imagine greu de remediat vreodată. E clar că toate firele corupției au mers spre vârf, în perioada cea mai ocolită de anchetele judiciare, e vorba de 2009-2012, nici nu s-ar fi putut mișca ceva fără ca cineva, acolo, foarte sus, să nu fi asigurat paravanul.

Dacă DNA dorește să scape de suspiciunile și acuzele că saltă numai social-democrați, va trebui să se confrunte până la urmă și cu realitatea greu de ignorat că orice mărunțel portocaliu vor lua la anchetat, toate firele vor conduce inevitabil spre vârful piramidei puterii de atunci.E nevoie de mai mult de o audiere inofensivă în Dosarul Galei Bute și, în mod sigur, cel puțin o concluzie clară în dosarul ”Pui contra voturi”...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ