Fostul şef ASF, Dan Radu Ruşanu, trimis în judecată de DNA

| 25 apr, 2014

Fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul Carpatica - ASF pentru săvârşirea mai multor infracţiuni.

Fostul sef ASF este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, transmite Digi 24.

Acesta este acuzat, printre altele, ca a initiat o Ordonanta de Urgenta in care au fost introduse conditii speciale pentru membrii Consiliului ASF.

Ordonanta a fost promovata de Daniel Chitoiu, ministru de Finante la acea vreme, si adoptata de Guvern in doar 24 de ore, fara acordul Consiliului Legislativ si al Ministerului Justitiei, acesta din urma fiind obtinut ulterior.

In dosar apare si numele Laurei Chitoiu, sotia fostului ministru, care era unul dintre beneficiarii salariilor si primelor imense de la ASF.

Dupa izbucnirea scandalului, salariile si primele angajatilor au fost reduse cu circa 50%.

In data de 5 martie, Dan Radu Rusanu a demisionat de la conducerea ASF, dupa ce a judecatorii au decis sa il aresteze preventiv pentru 30 de zile. 

Tag-uri: Dan Radu Ruşanu, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ