Unul din “atuurile” campaniei PMP - muzica lui Costeluș de la Oradea

| 24 apr, 2014

În lipsa unei platforme reale, serioase și adaptate la realitatea românească, Partidul Mișcarea (im)Populară al lui Băsescu și starleta blondă care „atrage atenția” apelează la tot felul de chițibușuri pentru a se remarca pe scena politică și din multitudinea de partide de dreapta care își dispută electoratul.

Pe sistemul toate-s vechi și nouă toate strategia de campanie a PMP-ului se bazează pe manelizarea clasei politice și OTVeizarea spațiului public, practică luată de la patronul-moșier Băsescu, pe care în pragul fiecărei campanii l-am văzut apelelând la tertipuri de tot felul în acest sens. Zis și făcut, sau mai degrabă cântat, partidul de casă al președintelui se laudă mai nou cu un imn sugestiv în context electoral. Astfel, unul din “atuurile” campaniei PMP devine muzica lui Costeluș de la Oradea.

„Eu nu mă plimb liberal/ Nu pot să fiu social/ Eu mă mişc doar popular, mă/ Ăsta-i PMP-ul, vere/ Noi avem două Elene/ Şi Băsescu-i la putere”, așa sună refrenul repetat în mod obsesiv de către unul dintre cei mai noi membri ai PMP - Costeluş de la Oradea. Cântăciosul în cauză a speculat momentul perfect de a se pune bine cu cele două naturi moarte ale pictorului din dealul Cotroceniului și cu Zeus în persoană și în același timp de a se face cunoscut la nivel național. Nu mai contează acum că această tactică a fost folosită și în 2009 de către Băsescu care și-a comandat la Florin Salam și Roxana Prințesa Ardealului o manea personalizată care să-l ajute să-i câștige de partea lui pe cei mai săraci cu duhul, gestul lui Costeluș a fost apreciat de Nuți ca fiind viitorul hit. „Se crede a fi artistul” a declarat că muza sa a fost chiar Elena Udrea, blonda care în afară de politică se pricepe la toate – dansat, cântat, dat cu mopul, facut cozonaci, tăiat porci, călărit și mai noi se pricepe de minune la purtat blugi.

Se știe că cine se aseamănă se-adună, motiv pentru care membrii PMP sunt atât de pestriți, colorați și veniți din diverse zone de „interes” – păstorie (ciobanul Artimiță), modeLing (fosta Miss World Patricia Chifor) sau muzică de petrecere (Costeluș de la Oradea). Alegerea pe spânceană a celor care reprezintă partidul mătrășit de Băsescu face parte tot din încercarea de poziționare drept un partid al oamenilor simpli, al tuturor românilor, dar cu precădere al tinerilor, al noii generații, al românilor care, după cum se pare, poartă blugi, ascultă manele, au succesuri și mănâncă mere.

Spectalolul politic grotesc oferit de PMP nu este decât rezultatul influenței lui Băsescu care a impus circul, scandalul și penibilul ca strategii de campanie politică. Iar dacă până acum am asistat la tot felul de ieșiri inoportune ale celor din PMP, trebuie să ne ne păstrăm calmul pentru perioada când într-adevăr iluștrii politiceni peempiști se vor afla în campanie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 apr, 2014
goPonta..goo
Daciana Sarbu, sotia premierului si candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD, asigura gratuit, in zilele urmatoare, consultatii oftalmologice si masurarea tensiunii arteriale la sediul PSD Medias, in parteneriat cu firma Lent Optik.

Conform anuntului publicat si in presa locala, controlul medical va fi efectuat de specialisti din Bucuresti cu aparatura de ultima generatie, informeaza Monitorul de Medias.

Mai mult, alegatorii vor putea si sa isi achizitioneze ochelari in doua rate. Consultatiile au loc la sediul PSD Medias, de vineri pana luni, intre orele 09:30-17:00.

Pe afis se precizeaza explicit ca evenimentul este organizat de PSD Medias impreuna cu "Doamna Daciana Sarbu, candidat la Parlamentul European".
24 apr, 2014
Mos Teaca
La batranete omul se mai si prosteste....
Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neastamparate ii imping de la spate sa le scoata si pe ele in lumea buna...Si-a lu tariceanu-moliceanu si Brighite-a lui tataia ilie...mari DOAMNE...Deh..Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neastamparate ii imping de la spate sa le scoata si pe ele in lumea buna...Si-a lu tariceanu-moliceanu si Brighite-a lui tataia ilie...mari DOAMNE...Deh..Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neastamparate ii imping de la spate sa le scoata si pe ele in lumea buna...Si-a lu tariceanu-moliceanu si Brighite-a lui tataia ilie...mari DOAMNE...Deh..Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neastamparate ii imping de la spate sa le scoata si pe ele in lumea buna...Si-a lu tariceanu-moliceanu si Brighite-a lui tataia ilie...mari DOAMNE...Deh..Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neastamparate ii imping de la spate sa le scoata si pe ele in lumea buna...Si-a lu tariceanu-moliceanu si Brighite-a lui tataia ilie...mari DOAMNE...Deh..Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neastamparate ii imping de la spate sa le scoata si pe ele in lumea buna...Si-a lu tariceanu-moliceanu si Brighite-a lui tataia ilie...mari DOAMNE...Deh..Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neastamparate ii imping de la spate sa le scoata si pe ele in lumea buna...Si-a lu tariceanu-moliceanu si Brighite-a lui tataia ilie...mari DOAMNE...Deh..Sracu nici el n-ar vrea cum nici moliceanu-tariceanu n-ar fi vrut...dar de.. nevestele tinere si neas

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ