Se strânge lațul pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute

| 24 apr, 2014

O sursă judiciară a precizat pentru Gazeta Sporturilor că Elena Udrea se află printre profitorii ilegalităților din spatele galei de box, în baza unor informații noi apărute în dosar.

Dacă anul trecut se părea că Rudel Obreja ar fi singurul care prezintă interes pentru justiție în dosarul Gala Bute, fostul ministru al Dezvoltării, care a finanțat din greu evenimentul, ar putea avea acum și ea de dat cu subsemnatul pentru modul în care au fost cheltuiți banii de organizare.

Publicația menționează cum firma Termogaz Company Hațeg, deținută de Adrian și Mirel Gărdean, i-a plătit 2 milioane de lei lui Rudel Obreja, fix suma de care mai avea nevoie să achite creditul garantat de Ministerul Dezvoltării, pentru organizarea galei de box! Obreja nu dezminte informația: ”Nu-mi amintesc și, oricum, nu e treaba voastră!”, a spus fostul președinte al Federației Române de Box.

Plata de 2 milioane de RON, făcută de Termogaz într-un cont al lui Obreja, din care acesta a achitat apoi restul sumei pentru creditul luat, a fost confirmată pentru ziar din mediile judiciare. “Descoperirea plăţii este doar unul dintre elementele care indică de ce, după redeschiderea dosarului de la DNA, procurorii nu o vor mai ocoli pe Elena Udrea!”, susţin sursele gazetei. Noile informații din dosar vin să confirme ceea ce toată lumea știa deja: modul în care Ministerul Dezvoltării, condus de Elena Udrea, a finanțat gala cu 2 milioane de euro din bani publici, are toate datele unei acţiuni de “donație pe șest” către PD-L.

Frații Gărdean, chiaburi locali care au beneficiat cu vârf și îndesat de lucrări publice oferite de MDRT, se numără printre cei de seamă sponsori ai partidului, în anii în care doamna Udrea trăgea sforile la Palatul Victoria. Firmele acestora s-au ocupat de dezvoltarea stațiunii turistice Straja, de reabilitarea rețelei de apă din Deva, de stațiile de tratare a apei de pe Valea Jiului sau de centrul de agrement de la Cernavodă, acestea fiind doar câteva dintre lucrările primite. Familia Gărdean a cîștigat, în “anii buni” de guvernare portocalie, contracte cu statul în valoare de peste 100 de milioane de euro. Banii au venit în mare parte de la ministerul doamnei Udrea și de la primăria municipiului Petroșani, condusă de soțul Monicăi Iacob Ridzi, o apropiată a Elenei Udrea din partid. O parte din sumele pentru proiectele câștigate se întorceau la PD-L prin sponsorizări directe, însă, fiind vorba de fonduri cu multe zerouri, companiile fraților Gărdean erau disponibile și pentru parandărături mai puțin la vedere.

Ar fi greu de închipuit că finanțările pentru evenimentul din jurul meciului lui Lucian Bute, la care doar Ministerul Dezvoltării a contribuit cu peste 1,5 milioane de euro, se făceau fără știința și voia doamnei ministru și că toată corupția a pornit de la Rudel Obreja. Acțiunea este mult mai bine orchestrată de atât, iar Obreja – un simplu pion la scara mare a lucrurilor. Din spatele pugilistui, altcineva punea la cale loviturile mari! Iar după redeschiderea dosarului doamna Udrea poate veni în blugi la DNA, să explice cum și cât a avut România de câștigat din gală, și cât le-a ieșit ei și portocaliilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ