Ca în PNL, la nimenea, campania începe cu decapitări

| 25 apr, 2014

Sursele spun că în timp ce Antonescu se pregătește să mai tundă o serie de liberali rebeli, organizațiile din teritoriu se pregătesc să-l tundă chiar pe lider, evoluând astfel încât partidul să nu obțină nici de frică mai mult de 18-20% la europarlamentarele care bat la ușă.

Debutul campaniei electorale surprinde partidele, de la cele mai mari până la cele mai mici, preocupate să iasă în teritoriu și să întărească legăturile și comunicarea cu electoratul. Nu este vorba numai de PSD-ul lui Victor Ponta, care dă tonul campaniei cu Rovana Plumb la sărbătoarea comunei Nucet ci până și de partidul-poșetă PMP, condus fără funcție spre mărețe victorii de către Elena Udrea, care va ajunge cu maneaua lui Costeluș la Brăila şi Galaţi pentru fredonări în grup, cu simpatizanţii.

Nici aparatul subteran electoral al domnului președinte nu stă degeaba, celebrului vers copilăresc al lui ”dacă și parcă” i s-a operat o modificare importantă, în sensul adăugării lui ”o să”. Așa se face că dinspre echipa de efecte electorale a doamnei Kovesi au scăpat (cum altfel?) în presă o sumedenie de povestioare care încep toate cu ”o să”...

O să fie Ion Țiriac, o să fie și Adrian Sârbu, dar țineți-ă bine căci povestea o ia pe tobogan și o să fie și Videanu, Ioan Niculae sau Puiu Popoviciu. Cum povestea e pe surse, o încadrăm la deranjul relativ la care DNA îl supune chipurile și pe inventatorul procedeului de convertire a puilor grill în voturi, deputatul Forin Popescu, de la PMP.

Domnul Popescu, un popular disciplinat, se aruncă pe grenadă pentru partid, mai ales că intuiește că nu va fi deranjul anchetei mai mare decât în cazul finuțului prezidențial, domnul Falcă, de la Arad. Cum povestea e poveste și nu credem că s-a apucat Traian Băsescu ca-n Meșterul Manole, să demoleze noaptea ce-a construit cu greu Nuți, ziua, să rămânem la scorul oficial al organelor de anchetă, acel greu de explicat 27 de social-democrați la 2 democrat-liberali, prin care distinsa DNA pare să-și dea mai degrabă autogol în meciul cu corupția. Până la noi ordine, dinspre DNA merită doar să reținem că ”o să fie” bine. Având în vedere sutele de sesizări privitoare la jaful portocaliu, care zac în nemișcare la DNA încă din 2012, nu putem să concluzionăm decât că o să le fie bine tot acelora cărora le-a fost și până acum...

În tot acest tablou de hărnicie generalizată nu puteau să lipsească și liberalii lui Antonescu. După cum știm, domnul cu pricina s-a apucat de la o vreme să reinventeze roata în politică, resetând PNL la stadiul de credibilitate și suport popular înregistrat înainte de semnarea alianței cu social-democrații lui Victor Ponta. PNL rămâne deci alegerea optimă pentru oricine are frică de înălțimi.

Dar să nu uităm să menționăm că pe lângă genunchiul broaștei la care evoluează mai nou, partidul domnului Antonescu insistă să fie unul original, în sensul în care liberalii acestuia rămân prin sălile de ședințe, preferând după toate aparențele ca electoratul să vină la ei. Sursele spun că în timp ce Antonescu se pregătește să mai tundă o serie de liberali rebeli, organizațiile din teritoriu se pregătesc să-l tundă chiar pe lider, evoluând astfel încât partidul să nu obțină nici de frică mai mult de 18-20% la europarlamentarele care bat la ușă.

Acestor liberali prudenți din provincie, care cred că timpul le repară pe toate, Crin Antonescu le păstrează aria ”niznaiu”, pe care o va interpreta imediat după afișarea rezultatelor din 25 mai, când este foarte probabil să zboare niște șefi de organizații din pricina normei electorale șuntate. Despre restul, le va spune liderul PNL, mai discutăm...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ