Fesenistul Blaga îi bate obrazul comunistului Băsescu - spune multe neadevăruri

| 26 apr, 2014

Certat şi trimis la colţ de Traian Băsescu, buldogul nu a mai rezistat şi a decis să muşte mâna stăpânului. A făcut-o la Târgovişte, acolo unde Vasile Blaga a răspuns atacurilor lansate în ultima perioadă de preşedintele României.

Supărat că PDL-iştii primesc tot mai multe castane în cap de la Traian Băsescu, Vasile Blaga a decis că este timpul să riposteze. Liderul democrat-liberalilor a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu “spune multe neadevăruri, în ultima vreme, despre PDL”.

Fostul vameş s-a arătat deranjat de epitetul de “fesenist” pe care Băsescu l-a lipit cu multă grijă pe fruntea sa şi a colegilor săi din Partidul Democrat-Liberal. În replică, Blaga i-a reamintit lui Traian Băsescu de perioada pe care preşedintele României a petrecut-o cu multă bucurie în Partidul Comunist. Mai mult, Blaga i-a bătut obrazul lui Băsescu, amintindu-i că acei “fesenişti” despre care vorbeşte acum, i-au fost alături în momentele grele din campaniile electorale. Preşedintele PDL a făcut în special referire la cele două referendumuri pentru demiterea preşedintelui, prin care Băsescu a trecut în 2007 şi în 2012. Totodată, Blaga s-a lăudat cu activul de partid al PDL, oameni fără de care Băsescu nu ar fi câştigat preşedinţia în 2009.

“Va reamintesc doar ultimele alegeri, am câştigat la două voturi pe secţia de votare Preşedinţia. Păi, dacă nu erau 300.000 de pedelişti în tranşee, la două voturi pe secţia de votare, se câştiga?”, se întreabă retoric Blaga. Cum gura păcătosului adevăr grăieşte, ne putem aminti de PDL-istul de atunci Theodor Baconschi, care în “tranşeele” de la Paris a reuşit să răstoarne scorul în favoarea lui Traian Băsescu. Cu alte cuvinte, Blaga admite fără să vrea, faptul că partidul pe care îl conduce astăzi, a fost părtaş la toate mişmaşurile lui Traian Băsescu din trecut.

În aceeaşi conferinţă de presă, Blaga a încercat să demonteze “cea mai gogonată minciună” a lui Băsescu privind lipsa de sprijin pe care gruparea lui Vasile Blaga i-ar fi arătat-o Guvernului Boc în acele vremuri de tristă amintire. Acesta a trimis săgeţi şi către PMP, arătând că de fapt Elena Udrea a fost cea care, în 2011-2012, cerea cu insistenţă demisia lui Emil Boc.

“Nu eu eram preşedintele partidului şi nu eu am cerut demisia domnului Boc, ci, de exemplu, şefa Mişcării Populare, că ea este preşedinta de facto, doamna Elena Udrea, ea cerea pe toate posturile de televiziune, în 2011 şi la începutul lui 2012. Şi premier tehnocrat. Lumea nu uită chiar aşa de uşor toate astea”, a tunat buldogul Blaga.

Ce-i drept, liderul PDL a sesizat corect cine este cu adevărat şeful în Mişcarea Populară. De altfel, Blaga nu s-a sfiit să lovească în “populari”, arătând că PMP a fost înfiinţat din dorinţa lui Traian Băsescu de a-i crea un partid Elenei Udrea.

“Nu-i nicio problema că domnul preşedinte a vrut să îi facă un partid doamnei Udrea. I-a făcut! Îl are! Dar să lase PDL pe drumul lui'', a mai afirmat Vasile Blaga.

Duelul dintre “fesenistul” Blaga şi “comunistul” Băsescu a devenit deja unul patetic, dar este interesant de urmărit cum fostele cârdăşii se transformă în duşmănii în funcţie de interesele zilei. Un lucru e cert : PDL şi PMP rămân nişte partide ancorate în trecut, existenţa lor legându-se profund de persoană lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 apr, 2014
hiris
fesenistul Blaga
Vrajeala de ochii alegatorilor!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ