Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii

| 25 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.

"România are nevoie urgent de o nouă lege a sănătăţii, care pe de-o parte să-i trateze pe medici, pe doctori, pe profesori din acest sector de activitate cu respectul cuvenit, prin remuneraţia pe care o primesc nu de la stat, ci pe performanţă, pe intervenţiile pe care le-au făcut, fie că sunt medicale, fie că sunt de altă natură şi pe de altă parte pacienţii să-şi primească în mod cinstit drepturile pe care le au, de suport din partea statului în sistemul medical românesc", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a făcut apel la responsabili să ia în discuţie proiectul pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc în domeniul sănătăţii.

'Fac un apel la cei responsabili să ia din nou proiectul pe care am intenţionat împreună cu Emil Boc să-l punem în dezbatere publică şi Guvernul să-şi asume răspunderea pe el, era proiectul de reformă a sistemului de sănătate. Vă asigur că este actual şi poate cu uşoare ajustări este proiectul care poate scoate din mizerie şi personalul medical şi poate reduce masiv riscurile la care sunt supuşi cei care ajung în spitalele din România, creând în paralel un sistem de asigurare corespunzător', a spus preşedintele Băsescu.

El a precizat că o nouă lege a sănătăţii poate fi integral implementată 'într-un an, doi, trei'.

'Atunci s-au manifestat cu violenţă şi cu toată influenţa lor cei care trăiesc pe urma corupţiei din sistemul românesc din sănătate şi au utilizat şi masele de manevră din Piaţa Universităţii, dar vă asigur că proiectul de lege poate fi reanalizat, poate fi rapid ajustat şi se poate trece la implementarea lui într-o cadenţă care după aprobare va trebui stabilită de Guvern. Într-un an, doi, trei o nouă lege a sănătăţii poate fi integral implementată şi vă asigur că în condiţiile în care se menţine resursa financiară pentru sistemul de sănătate prestaţia către beneficiar va fi mult mai bună', a spus şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ