Cu ce concepte atacă campania pentru europene principalii competitori

| 25 apr, 2014

Alianţa PSD-UNPR-PC are prima şansă, cele patruzeci de procente din sondaje reprezentând dovada cea mai clară că românii au încredere în această formulă politică şi în rezultatele pe care ea le-a avut la guvernare. În schimb, partidele de la dreapta eşicherului politic continuă să se lupte în esenţă pentru acelaşi electorat.

Vineri la miezul nopţii a început campania electorală care va preceda alegerile europarlamentare din 25 mai. Încă din primele ore, echipele de campanie ale principalelor partide au ieşit în stradă, încercând să obţină un avantaj de câteva ore în faţa adversarilor politici. Astfel, localităţile din România intră încet-încet în febra alegerilor, cel mai vizibil semn al apropierii acestora fiind apariţia materialelor cu caracter electoral. În acest context, este util să trecem în revistă mesajele principalilor competitori din lupta pentru PE.

În primul rând trebuie spus că alianţa electorală PSD-UNPR-PC nu a intrat deocamdată cu toate forţele în lupta pentru Parlamentul European. Cele trei partide îşi vor lansa oficial candidaţii sâmbătă, la Romexpo, în prezenţa germanului Martin Schulz, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Dacă se va păstra şi după ziua de sâmbătă, atunci mesajul principal de campanie utilizat de PSD va fi “Mândrii că suntem români”. De asemenea, o altă temă de pe afişele PSD-UNPR-PC este cea a continuităţii proiectelor conţinute în programul USL, măsură logică dacă avem în vedere performanţele actualului executiv.

O construcţie diferită a mesajului principal de campanie a fost adoptată de strategii de imagine ai PNL, care sub sloganul de inspiraţie sportivă "EuroCampioni la fapte" vor să pună în prim- plan aşa-zisele realizări ale actualilor europarlamentari. Astfel, din mai multe modele de flyere distribuite deja aflăm care au fost principalele reuşite ale liberalilor din Parlamentul European, dar şi care sunt proiectele anumitor politicieni precum Adina Vălean sau Norica Nicolai. PNL are de asemenea şi un material electoral cu un obiectiv mai îndepărtat, in care apar preşedintele partidului, Crin Antonescu, candidatul oficial pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie, alături de prim-vicepreşedintele liberal Klaus Iohannis.

În schimb, PDL-ul a ales un mesajul pe care ei îl consideră mai apropiat de individ, fost partid de guvernământ alegând acum sloganul "Europa în fiecare casă!". În plus, democrat-liberalii au ales să realizeze modele separate de afişe adresate mediului rural şi în celui urban şi vor încerca, de asemenea, să exploateze la maxim imaginea... Monicăi Macovei. Fostul ministru al Justiţiei apare pe mai multe afişe şi flyere alături de mesajul "Monica Macovei. Împotriva corupţiei. Împotriva sărăciei". Ce efecte va avea această strategie de comunicare rămâne însă de văzut, în condițiile în care partidul condus de Vasile Blaga încă suferă de o lipsă acută de credibilitate după anii dezastruoși de guvernare.

Însă, dincolo de conceptele strategice prezentate până acum, cu o lună înainte de alegeri situaţia poltică din România pare destul de clară. Alianţa PSD-UNPR-PC are prima şansă, cele patruzeci de procente din sondaje reprezentând dovada cea mai clară că românii au încredere în această formulă politică şi în rezultatele pe care ea le-a avut la guvernare. În schimb, partidele de la dreapta eşicherului politic continuă să se lupte în esenţă pentru acelaşi electorat, nefiind capabile să atragă votanţii care se definesc centrişti şi chiar îndepărtându-şi propriile electorate. Dincolo de cât de inventivi se vor dovedi în campanie partidele de dreapta, aceste alegeri sunt unele cu un câtigător dinainte cunoscut: PSD şi de aliaţii săi. Singura necunoscută este diferența la care va câștiga Alianța PSD-UNPR-PC, plus două mize mici. Dacă PNL va depăși pragul de 20% în condițiile în care acum se zbate la 15% și dacă PDL va lua fața PNL în condițiile în care voturile sale au fost canibalizate de PMP-ul lui Udrea și Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 apr, 2014
Pontaxe si gassca lui sa se duca...dra-kului...
Cancerul Romanilor
Cancerul Romaniei este psd-ul!!!!! Dumnezeu sa va dea dupa sufletul si masura hotiei voastre! Ca prea va credeti buricul pamantului si va credeti Dumnezeu pe pamant.
Vine si randul lui mazare..si-al lui eduard martin..si-al fratiorului lui mazare..si-al lui dragnea...Dumnezeu nu Doarme hoti blestemati ce sunteti! C-ati furat pan n-ati mai putut si cand va ia legea si va paste puscaria urlati ca bezmeticii si dati vina pe Basescu de parca el v-a umplut conturile cu milioane de euro!!!!! Nu c-ati furat voi si-ati nenorocit milioane de Romani!!
sa-i dea Dumnezeu sanatate presedintelui Basescu si sa va stea in carca si sa va arate calea spre puscarie unde in curand n-o sa mai incapeti de cati hoti a prasit psd-ul!!!
Pe ei Base..pa ei!!!! Mama lor de HOTI!!!!




Toata stima pentru ANI si DNA care ne scapa de toti hotii stransi ciorchine in parlamentul Romaniei la chemarea PSD-ului...stransi ciorchine in jurul lui ponta si voiculescu!!!!
Succes si curaj justitiei si institutiilor statului care doar ele mai pot face curat in tara asta!!!!




De la niste privitori virusati cu antena 3 si Romania tv unde vezi de dimineta pana seara numai minciuna, dezinformare si manipulare ordinara in favoarea inculpatilor penali pe care-i apara si promoveaza aceste doua televiziuni...la ce sa te astepti!!!
Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere de munca presedintelui Basescu in lupta cu penali ca voiculescu, dragnea, vantu, patriciu...si sa nu -i ia in seama pe cei de teapa lui gadea, ciuvica, striblea, ciutacu, razvan popescu si alte nimicnicii de oameni aflati in slujba HOTILOR!





Aici se simte pontaxe cel mai bine!! este-n elementul lui can sta alaturi de PARLAMENTUL HOTILOR PENALI!!!
Vine-n parlament sa-i numere sa vada cati au mai ramas neluati la scarmanat de DNA...Unul mai hot ca altul..Ai de un s-alegi ba un ministru..ba un secretar de stat..Toti pe masura PM plagiator copy/paste, dottore victor, viorel ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ