Domnule Băsescu, aţi minţit cu neruşinare. Şi nu este vorba despre şase copii, ci despre afacerile doamnei

| 26 apr, 2014

Din când în când, în spaţiul public mai apare un subiect atât de sâcâitor pentru Traian Băsescu încât şeful statului devine disperat să se scuze, din moment ce imaginea domniei sale ar putea avea foarte mult de suferit.

De exemplu, modul în care domnia sa a graţiat-o de două ori pe avocata Nicoleta Constantin Mărăcine continuă să îl bântuie pe şeful statului, la mai bine de o lună de când informaţia a fost prezentată de jurnalişti.

Aflat miercuri la Adevărul live, Traian Băsescu a ţinut să discute din nou despre motivul care l-a determiniat să semneze decretele de graţiere: “Avocata aceea era abandonată de soţ de doi ani, abandonată, nu divorţată, soţul plecat în Spania, şi avea şase copii din care doi cu dizabilităţi. Ce făceai cu copiii aceia? Antena 3 poate să spună orice, sunt lucruri umane peste care nu poţi să treci”. În urmă cu câteva săptămâni, preşedintele încercase să îşi justifice acţiunile făcând apel la diverse argumente de ordin juridic, în realitate nespunând nimic despre motivul pentru care a semnat decretul iniţial. Acum avem o rectificare de tipul „dragă Stolo” din partea şefului statului, Traian Băsescu încercând să ne stoarcă o lacrimă pentru situaţia copilaşilor doamnei Mărăcine, care ar fi rămas singuri în cazul în care ea intra la închisoare.

Desigur, din punct de vedere uman putem înţelege opinia preşedintelui, dar trebuie să avem în vedere că în cazul ambelor graţieri Ministerul Justiţiei a dat avize negative. Acest detaliu este important, deoarece în respectivele rapoarte trebuie incluse, pe lângă detaliile cazului, şi elemente sociale cum ar fi situaţia economico-familială a solicitantului, tocmai pentru că decizia finală implică elemente mai largi decât procesul penal în sine.

Însă, dincolo de detaliile tehnice ale cazului, afacerea avocatei graţiate de două ori abundă într-o serie de coincidenţe care privite împreună zugrăvesc un tablou extrem de interesant. De exemplu, sora Nicoletei Constantin Mărăcine, Camelia Stoian este cântăreaţă la restaurantul Pescăruş, unul dintre localurile bucureştene frecventate de preşedinte. Într-o discuţie televizată cu un reporter care s-a recomandat drept consilier, ea se lăuda că are discuţii personale cu Traian Băsescu, dar şi o mare putere de convingere asupra şefului statului. Să înţelegem că artista are asupra preşeditelui o influenţă suficient de mare încât să îl facă pe Traian Băsescu să nu ia în considerare de două ori poziţia Ministerului Justiţiei?

O altă “coincidenţă” este şi aceea că Traian Băsescu a manifestat clemenţă şi faţă de Tudorel Bunar, condamnat la 4 ani de închisoare pentru tâlhărie şi încarcerat doar după ce fusese dat în urmărire generală pentru că nu se prezentase la arest după declararea sentinţei. Ca printr-o întâmplare, Brunar este frate cu Nicoletei Constantin Mărăcine şi Camelia Stoian. Nu am ce zice, interesantă familie şi cu pile la un nivel atât de înalt.

În realitate, toate aceste informaţii nu fac altceva decât să demonstreze că Traian Băsescu minte de îngheaţă apele atunci când vine vorba despre graţierea avocatei bucureştene. Şeful statului a tot încercat să ne convingă de faptul că demersul său a fost unul dezinteresat şi fără nicio legătură cu o persoană care a fost în definitiv condamnată pentru înşelăciuni imobiliare, fugă de arest şi agresarea poliţiştilor. În schimb, liderul de la Cotroceni încearcă să ne abată atenţia de la toate aceste detalii, făcând apel la sentimentalisme ieftine pe care nimeni nu le mai crede.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 apr, 2014
cetateanu said
Prin faptul ca afirmi ca presedintele minte eu ti-as taia capul si pe urma te-as judeca .PUNCT !
26 apr, 2014
Iosif
Tu ce-ai fi facut daca erai in locul lui?
Ai fi lasat copiii de izbeliste?
27 apr, 2014
Sion Vasile
Legea este lege
Nu este prima femeie i aceeisi situatie Trebuia sa fi facut aceiasi pentru toti.Asa ca basescu minte.Eu as fi lasato sa-si faca pedeapsa,copii nu ramineau singuri ramineau in protactia statului in situatia cind ea nu ar mai fiavind rude.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ