Victor Ponta în Dâmbovița este văzut deja președinte

| 26 apr, 2014

Într-un comunicat relativ sec al Mediafax despre vizita efectuată de primul-ministru Victor Ponta la Nucet, apare și o mențiune mai neobișnuită. Întâlnirea a fost, horribile dictu ”o baie de mulțime”, cu mențiunea că încărcătura neplăcuta și conotația negativă a cestei sintagme i se datorează nu lui Victor Ponta ci președintelui Traian Băsescu, care a renunțat foarte târziu și cu greu la pretenția că este un lider iubit de popor.

Despre Victor Ponta nu se poate afirma că și-a aranjat cumva aceste întâlniri în care electoratul îl primește cu entuziasm nedisimulat. La Nucet, consemnează agenția de știri menționată, au apărut primele scandări cu ”Ponta președinte”.

Victor Ponta a replicat cu prietenie, din politețe, dar nu s-a grăbit să confirme și bine a făcut. Momentul atât de propice unui anunț de acest fel, ar fi apărut umbrit de un altul, asemănător, dar regizat în întregime, cu Traian Băsescu ”somat” de un sătean la o petrecere câmpenească ”să candideze”. Ceea ce face acel moment antologic este că Traian Băsescu chiar a folosit acel pretext și România a mai ”încasat” patru ani de autocrație, manipulări și sărăcie, pe motiv că ”Vodă” i-a făcut pe plac unui ”plăieș” bătrân.

Să păstrăm, deci, ce-i de păstrat bun din știrea amintită. Există un capital de simpatie neștirbită la adresa primului-ministru. Populația a reușit să distingă în manipulările și atacurile specifice unui an electoral și Victor Ponta,în antiteză cu fostul său partener Crin Antonescu, nu a scăzut în preferințele electoratului. Toată această apreciere vine natural, fără manele și dive plimbate, fără primari deturnați cu DNA-ul. Și, spre cinstea aceluiași Victor Ponta, aceste momemnte nici nu au fost speculate ieftin, conjunctural. Este, desigur, important că lumea îl vede pe Victor Ponta președinte. Este semnul bun că este perceput ca o alternativă valabilă la problematica personalitate a mereu conflictualului Traian Băsescu. Victor Ponta nu a speculat, așa cum s-ar fi așteptat oricine a ajuns ca după zece ani să judece toate gesturile politice cu etalonul Băsescu. La fel de adevărat este că nici nu a încercat să contrazică oamenii, ceea ce pe termen lung poate însemna orice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 apr, 2014
Cosgogea...ponta
Pacaliciul lu nea melu
Pai marele plagiator se lauda acum cateva zile cu cea mai mare crestere economica din Europa. Bai Pinochi-Poanta, si crestere economica si crestere de accize si taxe si tot nu va ajung banii de furat ? N-ai zis ca Boc a furat si ca tu o sa opresti furaciunile, dar romanii constata pe zi ce trece ca voi vreti sa furati dublu de cat s-a furat. Huuoooo nesatuilor !
+4




Veste proastă?? Isi aduce aminte cineva de vre-o vest buna cind e vorba de noi? De cind eram soim al patriei si vorbeau cei din jur despre ce se schimba si despre ce vor face "ăia" sau ce au hotarit "ăia" nu era decit vorba despre ce se schimba si cum va fi mai rau pentru noi. Si de atunci nu s-a scimbat nimic, ăia care cica ne reprezinta si care iau hotariri in numele nostru nu au decit veste proaste cind e vorba de noi si vesti bune cind e vorba despre ei. Cind isi maresc salariile, diurnele, cheltuielile pe masini de lux si bauturi fine sau se infrupta din banul public e ok pentru ei considera ce li se cuvine. Cind e vorba despre noi sau copii nostri, fie despre invatamint sau sanatate pubulca, pensii, taxe mai mari sau impozite suplimentare, atunci nu au decit vesti proaste. Si asta nu se va schimba nici in o suta de ani, daca nu se opteaza pentru o solutie descrisa in ideologia marxist-leninista cu care incercau sa ne indobitoceasca la scoala. Adica o noua revolutie, si de data asta pe bune!




Cand se scumpeste benzina ,nu doar transportatorii si posesorii de automobile sunt afectati,ci toate fiintele rationale din aceasta biata tara,pentru ca scumpirea benzinei se va reflecta in toate preturile,inclusiv la alimente,fara de care nu se poate,sau va faceti ca nu pricepeti?
+6



lista păcălelilor PSD poate continua până când românii vor veni masiv la alegeri ca să-i spună direct noii puteri pesediste: Ajunge !

Nu mai vrem să trăim în Ţara Păcălelilor, să fim conduşi de Guvernul Păcălelilor, să fim minţiţi
27 apr, 2014
LOL
Dă, băi prostule, căutare pe Google, vezi ce scrie presa străină despre creșterea economică românească. Dar voi știți prea bine și adevărul e că v-a stat în gât, că n-ați avut ce să lătrați în campanie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ