Băsescu, întrebat dacă a fost contactat de Schulz: Sunt convins că o va face

| 27 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a fost contactat de candidatul socialiştilor europeni la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, Martin Schulz, deşi acesta anunţase că va vorbi cu şeful statului român pentru a cere explicaţii legate de ultimele intervenţii ale acestuia.

Întrebat de presă la finalul unei dezbateri organizate duminică de Fundaţia Mişcarea Populară la Buftea dacă a fost contactat de Schulz, Băsescu a răspuns: ''Sunt convins că o va face''.

Martin Schulz s-a declarat surprins sâmbătă de 'agresivitatea' şi 'ostilitatea' lui Traian Băsescu la adresa sa, spunând că în spatele recentelor 'observaţii' ale şefului statului s-ar afla 'un joc politic' ce face parte din campania electorală.

'Sunt puţin surprins de agresivitatea preşedintelui Băsescu, cu care am cooperat în ultimii ani întotdeauna foarte constructiv. Prin urmare, nu ştiu de ce este, dintr-o dată, atât de ostil faţă de mine. Aş putea menţiona o listă lungă de convorbiri telefonice, întâlniri şi schimburi de opinii între el şi mine pentru soluţii, de exemplu, pentru aderarea României la Schengen. El a găsit în mine un susţinător ferm. Prin urmare, sunt puţin surprins. Nu înţeleg ce se află în spatele acestui lucru. Interpretarea mea este că face poate parte din campania electorală', a afirmat preşedintele Parlamentului European, aflat la Bucureşti pentru evenimentul de lansare a candidaţilor alianţei electorale PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare şi la cele parlamentare şi locale parţiale.

Martin Schulz a adăugat că nu ştie ce se află în spatele 'observaţiilor lui Traian Băsescu faţă de el, estimând că este vorba de un 'joc politic pe care îl joacă' şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Adevărul Live, că 'socialiştii sunt cei care vor face compromisul şi pe spinarea Republicii Moldova, şi pe spinarea agresivităţii Federaţiei Ruse în Europa''. ''Din acest motiv, orice vot daţi socialiştilor aici, în România, este un vot care va consolida o poziţie moderată vizavi de Rusia şi nu suntem la momentul la care să fim moderaţi în raport cu Rusia, ci trebuie măsuri foarte clare, pentru ca Rusia să înţeleagă că nu poate veni către Vest', a afirmat şeful statului român.

El a adăugat că 'un Martin Schulz preşedinte al Comisiei Europene va fi departe de sprijinul pe care ni l-au dat Barroso şi Comisia Europeană sub conducerea preşedintelui Barroso legat de Republica Moldova'.

Traian Băsescu a afirmat că, 'pentru domnul Schulz, anexarea Crimeii era un fapt împlinit şi asta este şi trebuie să fim liniştiţi; probabil aceeaşi abordare va avea dacă se întâmplă şi alte evoluţii negative în defavoarea României'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ