Traian Băsescu: Asistăm la apropierea dintre NATO şi UE în faţa unei PRIMEJDII comune, Rusia

| 28 apr, 2014

Presedintele Traian Basescu afirma, intr-un mesaj remis cu ocazia eliminarii vizelor UE pentru cetatenii moldoveni, ca evenimentul are loc pe fondul violentelor si presiunilor politice facute de Rusia.

Seful statului afirma ca "asistam la apropierea dintre NATO si UE in fata unei primejdii comune, Rusia". Basescu isi exprima "deplina satisfactie" pentru faptul ca de astazi cetatenii Republicii Moldova vor putea sa calatoreasca liber in Europa, fara vize.

"Din pacate, aceasta apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeana se petrece pe fundalul violentelor si presiunilor politice facute de Rusia asupra unor tari independente si suverane, Ucraina si Republica Moldova, ai caror cetateni si-au exprimat clar optiunea de a se racorda la spatiul de civilizatie politica occidentala. Pe de alta parte, asistam la apropierea dintre NATO si UE in fata unei primejdii comune, Rusia. Europenii realizeaza acum importanta vitala a solidaritatii si a unei actiuni politice comune, pragmatice, care sa puna capat presiunilor rusesti", se mai arata in mesajul presedintelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ