Martin Schulz, despre declaraţiile lui Băsescu: Cred că preşedintele Băsescu se înşeală

| 28 apr, 2014

Presedintele PE, Martin Schulz, a declarat, duminica seara, intrebat despre declaratiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa, ca seful statului roman se inseala, precizand ca a aparat intotdeauna Romania si drumul european al Moldovei. Schulz a spus ca are o responsabilitate la nivel institutional si ca el respecta institutia presedintelui Romaniei. "Nu voi raspunde la acelasi nivel", a spus Schulz, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Presedintele Parlamentului European a aaugat insa ca este de parere ca presedintele roman se inseala in aprecierile la adresa sa. "Cred ca s-a inselat, poate ca unul dintre consilierii sai i-a dat documentele gresite", a spus Schulz.

El a sustinut si ca a sprijinit mereu Romania, precum si parcursul european al Moldovei.

Schulz a declarat, sambata, dupa lansarea eurocandidatilor PSD-UNPR-PC, ca a fost surprins de observatiile presedintelui Traian Basescu la adresa sa, mentionand ca seful statului nu i-a citit cu atentie declaratiile si ca il va intreba personal la ce anume s-a referit.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca este importanta o prezenta buna la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului sef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt implinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

Traian Basescu a declarat ca ar fi important de dezbatut in eurocampanie motivele pentru care sa fie condusa Comisia Europeana, de acum inainte, de Jean Claude Junker sau de Martin Schultz, "mai ales daca privim lucrurile prin prisma ultimelor declaratii si actiuni ale socialistilor".

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e, si trebuie sa fim linistiti. Probabil o asemenea abordare ar avea si daca se intampla si alte evolutii negative, in defavoarea Romaniei", a spus Basescu.

Presedintele a explicat ca se poate face o dezbatere pe acesata tema, si anume ce este in avantajul Romanei sa avem un presedinte al Comisiei Europene socialist sau un un presedinte de Comisie din spectrul PPE.

"Nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa ne uitam si la dimenziunile tarilor, nu cumva riscam sa cream o forta incredibila unui singur stat care, oricum, este extrem de influent prin crearea conditiilor ca domnul Schultz sa devina presedinte al Comisiei Europene?", a mai spus Basescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ