Vehiculul cu care Dan Diaconescu speră să ajungă la europarlamentare. Cum arată ''ddmobilul''. FOTO

| 28 apr, 2014

PPDD şi-a lansat, vineri seară, la Arad, candidaţii la alegerile pentru Parlamentul European, în fruntea cărora s-a aflat Dan Diaconescu, întors din Vatican.

PPDD şi-a lansat, vineri seară, la Arad, candidaţii la alegerile pentru Parlamentul European, în fruntea cărora s-a aflat Dan Diaconescu, întors din Vatican, unde spune că a fost “exilat”, pentru a porni “prin toate cătunele ţării” cu un “ddmobil”, un vehicul pe care l-a asemănat cu papamobilul.

Sala Polivalentă din Arad a adunat câteva mii de membri şi susţinători ai PPDD, veniţi din toată ţara pentru a participa la lansarea candidaţilor partidului la alegerile europene, în funtea listei de candidaţi fiind şi Dan Diaconescu, care a aterizat pe aeroportul arădean cu un avion privat spunând că a venit direct de la Vatican, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Susţinătorii l-au aşteptat pe Diaconescu într-un decor alb-violet, care i-a derutat pe trecători, mulţi gândindu-se că în sala de sporturi este prezentă echipa Poli Timişoara.

Participanţii din ţară au sosit cu autocare, iar mulţi dintre ei şi-au îmbrăcat ţinutele în parcare, unde şi-au pus cămăşi sau cravate violet.

Înainte de evenimentul de lansare a candidaţilor, Diaconescu a declarat presei că stă la Vatican pentru că a fost “exilat” şi că a revenit “cu orice risc” după ce ar fi fost ameninţat că va fi arestat dacă intră în România.

"Am fost ameninţat şi ieri (joi - n.r.) în Roma, de cineva foarte important din România, să nu calc pe pământ românesc că voi fi arestat instantaneu (…) Am hotărât să vin cu orice risc, cu riscul de a fi arestat, împuşcat, să candidez la aceste alegeri europarlamentare, dar şi la alegerile naţionale", a spus Diaconescu.

Ajuns în faţa susţinătorilor, el a oferit un alt motiv pentru plecarea sa la Vatican: "Am plecat în străinătate. ca şi alte milioane de români, în căutarea unui loc de muncă”.

După un discurs încărcat de promisiuni, între care aceea că "va confisca averile celor de la putere" şi le va da săracilor, Diaconescu a socotit şansele PPDD la europarlamentare, spunând că ar putea egala PSD la voturi: "Vom fi a doua forţă politică din România, imediat după PSD, dacă nu cumva va fi o surpriză, să egalăm scorul PSD. Pentru că am obţinut 1.100.000 de voturi în 2012 şi am înţeles că prezenţa va fi de patru-cinci mlioane de voturi, prin urmare s-ar putea să avem un scor de 25 la sută".

O mare parte dintre cei prezenţi în sală au plecat înainte de încheierea discursului liderului fondator al PPDD, unii fiind dezamăgiţi că nu au primit nimic.

"Am venit 12 ore de la Iaşi, suntem flămânzi, nu am primit nici măcar un covrig. Mor de foame şi merg să caut ceva gheretă în zonă", a spus o femeie.

"Nu ne-a dat nimic, nici mâncare, nici fulare, nici şepci sau tricouri. Numai promisiuni, nu are rost să mai stau", s-a arătat nemulţumită o pensionară din Arad.

De foamea unora dintre cei prezenţi a încercat să profite un arădean care şi-a instalat o tarabă cu porumb fiert. La “Porumbelu‘ fierbinţelu”, coada formată a ajuns la peste 20 de persoane.

Dan Diaconescu a încercat să-şi păstreze audienţa făcând promisiunea că la finalul evenimentului va avea o mare surpriză. În loc de tricouri sau şepci, la care unii încă mai sperau, acesta a dezvelit un SUV Mercedes G500, care fusese amplasat încă de la început în faţa intrării în Sala Polivalentă şi acoperit cu satin violet şi alb.

Botezat "ddmobil”, Diaconescu asemănându-l cu papamobilul, vehiculul va fi folosit în campania electorală a PPDD.

"Voi folosi ddmobilul în campanie pentru a merge prin toate cătunele ţării. L-am adus pentru poporul meu, să se plimbe cu el", a spus Diaconescu, care înainte de a pleca a făcut o plimbare demonstrativă de câteva minute.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ