Băsescu, despre demersul Guvernului privind petiţia PMP: Probabil şi semnătura mea e falsă

| 27 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, duminică, despre demersul Guvernului privind sesizarea Parchetului în cazul petiţiei PMP împotriva accizei la carburanţi, el răspunzând: "Probabil şi semnătura mea este falsă".

 

El a susţinut un discurs la o dezbatere pe teme economice organizată la Buftea de Fundaţia Mişcarea Populară. După discurs, Băsescu a fost întrebat de jurnalişti despre demersul Guvernului, el răspunzând: "Probabil şi semnătura mea este falsă". Preşedintele le-a recomandat jurnaliştilor să întrebe la PMP despre acest subiect.

Guvernul va sesiza Parchetul pentru petiţia depusă la Guvern de către deputatul independent Daniel Geantă din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanţi, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi.

Concluzia rezultă dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului.

În raport se arată că, după deschiderea cutiei conţinând listele de semnături, strânse sub supravegherea şi prin implicarea reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară, au fost găsite 14.608 file cu doar 215.876 rubrici completate (nu cu 300.000), în perioada 1 ianuarie-25 martie, cu diverse date. Dintre aceste rubrici, numai 213.983 conţin semnături, din care 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Măgurele, Otomega Bucureşti, Gheorghe Oradea, şi 3.252 rubrici fără a fi prezentată localitatea semnatarului.

Numărul total al al rubricilor cu date complete este astfel de 209.719.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, pe 14 martie, la unul din corturile de campanie ale PMP, o petiţie pentru respingerea taxei suplimentare la carburant pe care Guvernul doreşte să o introducă.

"Consider taxa asta, de 42 de bani pentru un litru de benzină şi motorină, inutilă. Bugetul de stat nu avea nevoie de banii ăştia, bani care să fie transferaţi apoi baronilor locali în campanie. E în neregulă", spunea şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ