Băsescu: Nu vreau să se interpreteze că mai sunt adept al tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană

| 27 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la o dezbatere pe teme economice, că nu vrea să se interpreteze că mai este un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană, pentru că a văzut reacţia populaţiei, el precizând că mineritul se poate dezvolta ecologic.

"Avem resursa noastră de producţie industrială, care spre exemplu, este mineritul. Că vorbim de cărbune, de curpru, de aur, avem obligaţia să relansăm aceste ramuri industriale, care consolidează industrial România şi creează şi locuri de muncă. Sigur, nu vreau să se interpreteze că mai sunt un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană. Am văzut reacţia populaţiei şi nu sunt unul care să trăiască desprins de reacţia populaţiei", a spus preşedintele Traian Băsescu, la evenimentul organizat de Fundaţia Mişcarea Populară.

El a spus că, totuşi, avem la Baia Mare un inventator român care propune altă soluţie, românească, de exploatare a aurului, cu sodiu.

"Mineritul se poate dezvolta ecologic, dacă ne hotărâm să relansăm această ramură industrială şi m-aş bucura dacă în 10 ani, România ar ajunge să aibă o economie în care ponderea industriei în PIB ar depăşi 50%. Reindustrializarea nu este o poveste, este o necesitate, nimeni nu poate trăi la nesfârşit din servicii, pentru că nu putem trăi numai în restaurante şi din turism. Putem trăi şi din minerit şi din turism şi din agricultură şi din stimularea industriei alimentare", a mai spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 apr, 2014
Alina
Daca Uniunea Europeana considera cianuratia drept cea mai moderna tehnologie existenta la ora actuala, eu as merge pe aceeasi tehnologie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ