Ponta: Dacă PSD, UNPR şi PC cred că eu sunt soluţia, voi candida la Preşedinţie

| 26 apr, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat sâmbătă că va candida pentru Preşedinţie în cazul în care colegii săi din alianţa electorală PSD-UNPR-PC vor considera că el este cel mai potrivit, însă a adăugat că această decizie va fi luată după alegerile din 25 mai.

De asemenea, Victor Ponta a explicat că, prin discursul său din timpul evenimentului de lansare a candidaţilor alianţei electorale PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European, nu şi-a anunţat oficial candidatura la prezidenţiale, ci doar a prezentat motivele pentru care nu a considerat, nici în 2004 şi nici în 2009, că preşedintele Traian Băsescu este un 'adevărat preşedinte al României'.

'Nu aţi înţeles bine (nu a fost vorba de o lansare a candidaturii sale la alegerile prezidenţiale - n.r.). Eu cred că au înţeles foarte bine colegii mei că am spus încă o dată de ce, în 2004 şi în 2009, am crezut că Traian Băsescu nu este bun ca preşedinte. Am spus că de data asta, în 2014, sigur o să câştigăm dacă avem un candidat total diferit şi un candidat care să nu fie preşedintele PSD sau preşedintele PNL sau preşedintele PDL, ci preşedinte României. Am mai spus că decizia o vom lua împreună şi că, indiferent de poziţia care îmi revine în această echipă, eu voi spune: 'Da'. Dacă vom fi toţi de acord că asta e cea mai bună soluţie, da (voi candida la prezidenţiale - n.r.). O să luăm această decizie împreună, după 25 mai', a spus Ponta, sâmbătă.

Ponta a precizat că nu este vorba de o decizie personală atunci când se pune în discuţie posibila sa candidatură la alegerile prezidenţiale.

'Am devenit prim-ministru în baza unei decizii pe care au exprimat-o patru partide care reprezentau foarte mult din electorat. Nu este o decizie personală. Când te duci într-o funcţie atât de importantă - 'Vreau eu să fiu prim-ministru sau vreau eu să fiu preşedinte'. Şi ce dacă? Trebuie să îşi dorească şi oamenii lucrul ăsta. Obiectivul nostru este ca în noiembrie să nu avem doar schimbarea persoanei fizice Traian Băsescu, pentru că asta oricum se va întâmpla, dar şi schimbarea unui mod şi a unui model de preşedinte şi cred că asta vom şi reuşi', a precizat Victor Ponta.

Întrebat dacă îşi doreşte să candideze la alegerile din noiembrie, Victor Ponta a întărit faptul că obiectivul său este acela de a-şi îndeplini cât mai bine atribuţiile, indiferent de funcţia pe care ar ocupa-o.

'Eu îmi doresc să îmi fac cât mai bine funcţia de prim-ministru, aşa cum am dorit să îmi îndeplinesc cât mai bine funcţia de procuror atât timp cât am fost procuror, ministru, deputat. Mai departe, orice funcţie voi ocupa oferită de către români încerc să îmi fac datoria cât mai bine faţă de ţară, faţă de partidul meu', a mai spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 apr, 2014
dottore victoras ciobanas...
Lupu-si schimba parul dar naravul..BA~~~ Asta-i psd-ul si motanelul ponta
Parca n-ar sti lumea cu cine are de aface!!! Mai kurva ca psd nici la mama naibi nu mai gasesti!
Aazi spun una maine zece...Fac pe prostii si mint cu zambetul pe buze!! Bestii-le.
Ce spunea ponta cand a dat jos un guvern responsabil si muncitor!!!!!
JOS MRU ca otraveste lumea cu gazele de sist si cu exploatarea miniera de la Rosia montana!!! Bla..Bla ..bla..si lumea a pus botul si-a dat guvernul MRU jos c-asa a spus ponta, hrebengiuc si tata socru ilie sarbu!!!
Nici Boc si nici MRU n-au dat nicio autorizatie..NIMIC!!!
In schimb cum s-a instalat pontaxe la carma tarii..gazele de sist sunt bune si autorizati pe loc la chevron care s-a si apucat de treaba...
Aviz favorabil si autorizatii sa darame tot si sa se dea drumul la exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana...Ce oameni sunt astia??? Cum sa mai crezi in asemenea creaturi???
JOS BOC si MRU ca dau legi si bani clientelei politice PDL…BOC si MRU niciodata n-au stat in calea justitiei si nu au intervenit pentru NIMENI ca sa-I scape de lege si puscarie! Oamenii au pus botul si l-au facut pe ponta PM si pontaxe zapciul nu numai ca nu anulat vreo taxa sai impozit dar a mai venit cu peste 40 de noi taxe!!!!
Pai cine-a fost OM si cine kurv-aaa!!! BOC, MRU sau micinosul ponta!!!
Nu a fost sufficient ca ne-a incarcat de-atatea biruri dar a mai facut si legi speciale sa scoata si sa scape toti hotii din puscarie. A facut zid in fata HOTILOR el si tot psd-ul prostind lumea cu doua televiziuni penale ale infractorilor voiculescu si vantu, antenna 3 si Romania tv, unde vezi si auzi numai minciuni, dezinformari si manipulari de dimineata pana seara!!!!
Datoria de 600 de milioane de EURO pe care Patriciu nu platit-o si care trebuia platita de Kazacii care-au cumparat de la Patriciu s-a gasit pontaxe sa renunte la banii tarii sis a faca cadou de 600 de milioabne de EURO statului Kazahstan. Petromidia nu mai este proprietatea Romaniei acum este a KAZAHSTANULUI..Si ponta taxeaza si imoziteaza si p

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ