Ponta: Ne-am asumat pentru 25 mai scor de 35%, ar fi cel mai bun al partidului la euroalegeri

| 26 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că scorul pe care şi l-a asumat PSD la alegerile din 25 mai este de 35%, arătând că acesta ar fi unul realist şi foarte bun, cel mai bun obţinut de formaţiunea sa la euroalegeri.

Întrebat ce scor ar trebui obţinut în alegerile din 25 mai pentru a deveni oficială candidatura sa la prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Scorul asumat de către noi este de 35%, pentru că e cel mai mare scor pe care l-ar primi partidul nostru în alegerile pentru PE. În 2007 a fost un scor foarte slab, douăzeci şi ceva la sută, în 2009 - 31%. Deci 35%, mai ales după trei ani de guvernare, cred că e un scor realist şi foarte bun. Ce este peste 35% înseamnă şi un vot de încredere pentru modul în care guvernăm, iar mai departe fiecare partid, fiecare candidat îşi va face propria analiză".

El a arătat că şi dacă scorul va fi de 40%, nu înseamnă automat că vor câştiga în alegerile prezidenţiale. "Vreau să vă spun că şi dacă luăm 40% înseamnă că o parte importantă a românilor vor un candidat din partea noastră, dar nu înseamnă automat că vom câştiga. Dacă întâi iei 10% sau 3%, cum probabil va lua un candidat, pe cine vrei să reprezinţi ca preşedinte al României, pe 3% dintre români? Pe 10, pe 12, pe 15? Problema este că funcţia de preşedinte al României trebuie să reflecte o majoritate cât mai consistentă a românilor. Când tu ai 10%, 3% 15%, pe cine vrei să reprezinţi, pe câţiva din jurul tău şi atât? De aceea e important, evident, scorul electoral confirmat pe 25 mai pentru fiecare dintre partidele politice şi pentru candidaţii care conduc aceste partide politice", a precizat Ponta.

El a mai spus că obiectivul alianţei este ca în noiembrie să aibă loc nu doar schimbări fizice, cum e cea a lui Traian Băsescu, ci şi schimbarea unui model de preşedinte şi a unui mod de a fi preşedinte. "Obiectivul nostru este ca în noiembrie să nu avem doar schimbări fizice, Traian Băsescu, asta oricum se va schimba, ci să avem schimbarea unui mod şi a unui model de preşedinte, ori cred că asta vom reuşi", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă îşi doreşte funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Eu îmi doersc să fac cât mai bine funcţia de prim-ministru, aşa cum mi-am dorit să îndeplinesc cât mai bine funcţia de procuror, atât timp cât am fost procuror, ministru, deputat şi mai departe orice funcţie voi ocupa, oferită de către români, încerc să-mi fac datoria cât mai bine faţă de ţară, faţă de partidul meu, faţă de familie", a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la lansarea eurocandidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC, că alianţa va fi câştigătoare inclusiv în noiembrie 2014, el precizând: "Dacă consideraţi că trebuie să fiu candidat la Preşedinţie, bineînţeles că voi fi".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 apr, 2014
Damboviteanu
Folclor autentic psd...unpr...pc..udmr..va place??? puneti din nou botul???
Astia multi si saraci pe care-i reprezinta psd-eii penali stiu oare ca din banii lor si-ai nostrii si-au cumparat astia pentru ei si neamurile lor pana si insule exotice!!!!
Stiu toti amarati astia ca din banii lor si-ai nostrii si-au cumparat psd-eii penali helicoptere, avioane si vapoare?????
Stiu toti amaratii astia carora le arunca unul ca nicusor constantinescu, mazare, bunea stancu, oprisan, dragnea…etc.o coaja de paine ca la caini…
Stiu amaratii cate palate au astia aici si-nstrainatae!!! Cate conturi de milioane de euro aici si-nstrainatate!!!!!
Daca stiu de ce-i mai voteaza!!!!! Sunt satui doua trei zile din pomana psd-ului, dupa care raman cu burta lipita de sira spinarii…
Nu-i mai votati oameni buni ca va nenorociti.. si ne nenorociti si pe voi.. dar si pe noi..Si pe copii copiilor nostril! Ai lor ne ranjesc din mertane,BMW, Audi si ne dispretuiesc pe noi toti la cat suntem de fraieri pana si-n ochii puilor de naparca!!
Da unde sa aibe asta atatea sute de mii de Euro??? De unde atata avere??? da unde atatea masini scumpe si bijuterii de sute de mii de euro??? Da unde oamnei buni, da unde!!
hHotii penali sa-i judece LEGEA si daca-s gasiti vinovati sa plateasca! Cu libertatea si cu averea dobandita prin frauda! Pe noi toti ne-au furat astia! Romania suntem noi..Tara cu 20 de milioane de suflete!
PSD-ul LOR sa le ceara de-acuma votul, NU NOUA..amaratilor!!! Pe ei ii apara ponta cu toate HOTIILE si FURACIUNILE, iar noua ne pui pielea-n bat cu atatea taxe si impozite!!!!





Lasa-i pe hotii penali sa-i judece LEGEA si daca-s gasiti vinovati sa plateasca! Cu libertatea si cu averea dobandita prin frauda! Pe noi toti ne-au furat astia! Romania suntem noi..Tara cu 20 de milioane de suflete! De ce vrei sa fi tu avocatul astora care ne-au nenorocit pe NOI!!!
LOR sa le ceri de-acuma tu votul NU NOUA..amaratilor!!! Pe ei ii aperi si le aperi HOTIILE si FURACIUNILE, iar noua ne pui pielea-n bat cu atatea

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ