Paşcu: Băsescu a început campania electorală în favoarea partidului creat de el

| 25 apr, 2014

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a declarat vineri că preşedintele Traian Băsescu a început campania electorală în favoarea partidului pe care l-a creat recurgând la acuze inventate, fără acoperire în realitate, la adresa socialiştilor europeni şi a candidatului lor la preşedinţia Comisiei Europene, Martin Schultz.

"Sub pretextul că, în precampanie, nu au apărut teme de interes pentru cetăţeni, Traian Băsescu îşi arogă dreptul de a avansa câteva, cum ar fi, de pildă, apropierea Republicii Moldova de UE în actualul context creat de criză legată de Ucraina. Alegerea unei asemenea teme îi oferă prilejul să lanseze un atac incorect şi nejustificat la adresa socialiştilor europeni şi a candidatului lor la preşedinţia Comisiei, dl. Martin Schultz, preşedintele Parlamentului European. Principala acuză este că socialiştii europeni 's-ar fi lăsat greu convinşi' să sprijine prevederile din ultima rezoluţie referitoare la Ucraina referitoare la necesitatea urgentării aproprierii Republicii Moldova de UE', a afirmat Paşcu, potrivit unui comunicat de presă.

El a adăugat că Traian Băsescu îl acuză pe Martin Schultz că pleacă de la premisa că ocuparea Crimeii de Rusia este o realitate.

'Ca unul care am fost direct implicat în tot procesul adoptării Rezoluţiei respective, ţin să reamintesc că socialiştii au votat pozitiv toate prevederile referitoare la Republica Moldova, cerând chiar vot electronic. Tocmai pentru a se putea vedea, clar, cum a votat fiecare deputat. În plus, dl. Hannes Swoboda, liderul Grupului Socialist din Parlamentul European a indicat acceptarea amendamentului oral al dlui Elmar Brok prin care rezoluţia lua atitudine fermă împotriva proclamării independenţei Transnistriei, anunţată cu o zi înainte şi adusă la cunoştinţa plenului de mine însumi. Mai mult, la votul final, socialiştii au votat pozitiv rezoluţia respectivă în ansamblul ei', a mai precizat europarlamentarul PSD.

Paşcu arată că în acest context criticile prezidenţiale sunt ''nedrepte, mincinoase şi chiar nejustificate'' şi 'nu este nimeni conştient de vreo cruciadă pornită de dl. Junker pentru eliberarea Crimeii'.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri că o prezenţă bună la alegerile europarlamentare este importantă, în contextul în care acest scrutin va prefigura viitorul şef al Comisiei Europene, care ar putea fi ori candidatul socialiştilor, Martin Schulz, pentru care anexarea Crimeii este 'doar un fapt împlinit', fie candidatul popularilor, Jean-Claude Juncker.

'Aşa cum s-a convenit, aceste alegeri vor prefigura numele şefului Comisiei Europene. Dacă vor câştiga socialiştii, va fi domnul Schulz, dacă vor câştiga popularii, şeful Comisiei va fi Jean-Claude Juncker. Ar fi important de susţinut de ce Jean-Claude Juncker şi nu Schulz, mai ales dacă privim lucrurile prin prisma ultimelor declaraţii şi acţiuni ale socialiştilor. Pentru domnul Schulz, anexarea Crimeei era un fapt împlinit şi asta este şi trebuie să fim liniştiţi. Probabil aceeaşi abordare va avea dacă se întâmplă şi alte evoluţii negative în defavoarea României', a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a mai menţionat că grupul socialist a fost extrem de greu de convins să dea un vot care să creeze o perspectivă europeană pentru Republica Moldova.

Şeful statului a precizat că este nevoie de un procent cât mai mare de români care să participe la votul pentru alegerile europarlamentare.

'Vă rog să mă credeţi că nu este nicio exagerare. A doua zi după alegeri se evaluează nivelul de europenizare al unei ţări sau nivelul de suport pentru Uniunea Europeană a unei ţări şi după prezenţa la vot', a adăugat preşedintele Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ