Cea mai mare bancă din SUA, amendată cu profitul pe 3 minute, după ce a încălcat o regulă de 6.300 de ori

| 22 mai, 2014

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA după active, a fost amendată cu 95.000 dolari, sumă egală cu profitul pe care l-a obţinut anul trecut în circa 3 minute, după ce nu a raportat adecvat de 6.300 de ori tranzacţii cu obligaţiuni către un sistem de urmărire a preţurilor, potrivit Bloomberg.

Autoritatea pentru Reglementare în Industria Finaciară (Finra) din SUA a amendat în ultimele cinci luni şi alte instituţii financiare pentru nereguli similare, inclusiv Morgan Stanley, Deutsche Bank, Goldman Sachs şi Citigroup.

Finra este un organism de autoreglementare al traderilor de obligaţiuni şi este finanţată din contribuţiile membrilor şi din amernzi.

Dealerii de pe Wall Street care nu raportează la timp tranzacţiile pot obţine un avantaj incorect în faţa clienţilor care vor un preţ corect şi subminează obiectivul Finra de a asigura tuturor participanţilor la piaţă acces egal la informaţii, scrie Bloomberg.

JPMorgan a strâns cele mai multe încălcări ale regulilor, în urma a cinci analize separate, potrivit unui acord amiabil încheiat de bancă cu Finra în aprilie.

Banca, cel mai mare trader de obligaţiuni, nu a notificat în privinţa tranzacţiilor sau a transmis datele târziu în cel puţin 6.300 de cazuri în intervalul martie 2010-mai 2012. În unele situaţii, banca nu a raportat chiar şi un sfert din tranzacţii, potrivit organizaţiei.

JPMorgan, care anul trecut a înregistrat profit de 18 miliarde de dolari, a acceptat să plătească 95.000 de dolari şi recomandările raportului Finra fără să admită însă sau să nege acuzaţiile, se arată în acordul amiabil.

Morgan Stanley a primit o amendă de 35.000 de dolari, după ce nu a raportat la timp tranzacţiile în cel puţin 4.200 de situaţii în perioada mai 2011-martie 2013.

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania a încălcat de 1.400 de ori regulile şi a fost amendată cu 55.000 de dolari, în timp ce Goldman Sachs, cu 200 de cazuri, a fost penalizată cu 20.000 de dolari.

Citigroup, cu 180 de astfel de incidente, trebuie să plătească 60.000 de dolari, arată documentele Finra.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ