Portughezii de la Millennium Bank, pe picior de plecare. Cine cumpără banca

| 11 iul, 2014

Cel mai mare grup financiar din Ungaria ar câştiga o cotă de piaţă de 0,7% într-un sistem bancar românesc extrem de aglomerat, neprofitabil şi plin de credite neperformante.

OTP Bank, filiala locală a celui mai mare grup financiar un­gar, este la un pas să finalizeze ne­gocierile cu portu­ghezii de la Millennium pentru prelua­rea băncii din România, ceea ce i-ar permite să câş­tige patru poziţii în topul local şi să ajungă la o cotă de piaţă de 2%, informează zf.ro.

Conform unor surse de pe piaţa bancară, draftul de contract de preluare este întocmit şi dacă nu se întâmplă ceva neaşteptat, în câteva săptămâni cele două părţi vor semna tranzacţia.

Portughezii de la Millennium şi-au scos la vânzare anul trecut banca din România, punând capăt unei aventuri de şapte ani pe piaţa bancară locală, în care au investit câteva sute de milioane de euro în speranţa că vor reuşi să facă un cap de pod aici, aşa cum au reuşit în Polonia.

La finalul lunii mai, Millen­nium era pe poziţia 21 în sistemul ban­car românesc, cu o cotă de piaţă de 0,7%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ