Ce se întâmplă cu cei care nu plătesc amenzile de circulaţie?

| 19 mai, 2014

Neplata cu rea-credinta sau amanarea platii unei amenzi de circulatie, ori a altor taxe in contul administratiilor publice locale, indiferent de valoarea acestora, poate avea consecinte nefavorabile pentru cei in cauza.

Fie dezinteresul autoritatilor, fie lipsa unui sistem corelat de informatii si date, au facut ca multa vreme colectarea veniturilor provenite din amenzi si taxe neplatite sa se faca sporadic sau chiar sa nu aiba loc, cu toate ca exista un cadru legal pentru procedura de recuperare, mai exact chiar Codul de Procedura Fiscala aprobat prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata.

Aproape fiecare dintre noi cunoastem personal sau am auzit despre persoane care au primit amenzi de circulatie in urma cu multi ani si care se lauda ca nu au patit nimic.

Lucrurile nu mai stau chiar asa, de la un timp incoace. Autoritatile publice locale au realizat ca au la indemana mijloacele prin care pot recupera sumele din amenzi (de circulatie sau mijloacele de transport in comun) sau taxele locale restante. Iar in ultima vreme au inceput sa se auda de cazuri tot mai dese de la popriri pe conturi bancare, salarii, pana la sechestrul pe masina sau pe imobile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ