ECONOMICA.NET: Guvernul va introduce internet broadband pe tot teritoriul României, până în august 2015

| 24 apr, 2014

Unde nu au ajuns operatorii de comunicaţii va ajunge infrastructura statului, care va aduce internet şi telefonie în toate zonele defavorizate din România, promite ministrul pentru Societatea Informaţională.

Denumit Ro-NET, proiectul este unul major, la scară naţională, care are drept obiectiv acoperirea tuturor zonelor care nu beneficiază de infrastructură de comunicaţii în bandă largă de pe teritoriul României, prin utilizarea fondurilor structurale - finanţare 100% din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", spun guvernanţii.

“Ro-NET va intra acolo unde există un eşec de piaţă, zone în care nu există operatori privaţi dornici să investească din cauza izolării sau activităţilor economice care nu rentabilizează un potenţial plan de afaceri. În cazul acesta, Comisia Europeană, la nivelul tuturor statelor membre UE, vine şi se asigură că prin proiecte de acest tip structura de comunicaţii este dezvoltată chiar şi in zonele defavorizate”, a declarat pentru Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională.

Potrivit acestuia, RoNET are în acest moment 783 de zone în care se vor introduce infrastructuri de comunicaţii, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 84 de milioane de euro.

“In acest moment se află în licitaţie, iar până la finalul lunii august 2015 avem termen să realizăm lucrările şi plăţile”, a mai spus Răzvan Cotovelea.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ