PROTEST al sindicaliştilor de la metrou, în faţa Guvernului

| 11 iun, 2014

Aproximativ 200 de membri ai Uniunii - Sindicatul Liber Metrou /USLM/ pichetează miercuri, de la ora 12,00, sediul Guvernului din Piaţa Victoriei, cerând în principal ca metroul să rămână în subordinea Ministerului Transporturilor.

Protestatarii fluieră din vuvuzele şi agită pancarde pe care se poate citi sigla sindicatului din care fac parte.

'La pichetul de astăzi (miercuri - n.r.) participă aproximativ 200 de angajaţi ai metroului bucureştean. Noi cerem să se renunţe la proiectul de Hotărâre de Guvern referitor la trecerea metroului din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Consiliului General al Muncipiului Bucureşti. În cazul în care această decizie este de neschimbat, dorim ca transferul să se facă în baza unei legi organice şi în baza unui acord social semnat cu sindicatul de la metrou, privind preluarea tuturor salariaţilor actuali', a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM.

Potrivit acestuia, sindicaliştii cer şi reanalizarea contractului de mentenanţă încheiat cu SC Alstom Transport SA, contract din cauza căruia SC Metrorex SA înregistrează pierderi la ora actuală.

'O altă problemă care ne preocupă se referă la soluţionarea stării de curăţenie de la metrou, aspect care implică asigurarea locurilor de muncă ale salariaţilor externalizaţi în anul 2003. Nu în ultimul rând, vrem ca prevederile Memorandumului semnat de premierul Victor Ponta pe 25 septembrie 2013 să fie respectate şi aplicate ca atare', a mai spus Ion Rădoi.

Acesta a menţionat totodată că acţiunea de protest de miercuri se va încheia la ora 13,45 şi va fi urmată joi de un alt pichet, între orele 12,00 - 13,45.

'Deşi am dori ca acţiunile de protest să aibă o amploare mai mare, momentan nu putem să ne rezumăm decât la acţiuni de pichetare la anumite intervale de timp, deoarece suntem condiţionaţi de prevederile Contractul Colectiv de Muncă, care expiră în noiembrie 2014', a mai spus preşedintele USLM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ