Ce INVESTIȚII pregătesc chinezii în România

| 13 sep, 2014

Un nou investitor din industria digitală anunţă INVESTIȚII mari în România, generatoare de noi locuri de MUNCĂ. Este vorba despre compania chineză Huawei, unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente şi servicii pentru operatorii telecom, al cărei plan de dezvoltare al centrului de la București cuprinde investiții de 100 milioane de euro.

Conform declarațiilor lui Vlad Doicaru, directorul departamentului de conturi integrate al Huawei România, „Compania intenţionează să îşi extindă amprenta locală prin creşterea numărului de angajaţi la 1.200 până la finalul lui 2014, din care 70% vor fi forţă de MUNCĂ locală. Europa este una dintre cele mai importante pieţe strategice pentru Huawei, o destinaţie majoră pentru investiţii pe termen lung şi un centru global de management. Acesta este motivul pentru care vrem să ne extindem amprenta locală, să creştem numărul angajaţilor şi bugetul local de achiziţii, valorificând centrele regionale. România este şi va fi una dintre cele mai importante pieţe pentru Huawei în Europa Centrală şi de Est“.


Investițiile, atât cele naționale, cât și cele străine, reprezintă unul dintre motoarele cele mai importante ale unei economii sănătoase, durabile și sustenabile, având, de asemenea, un impact pozitiv asupra pieței muncii. Și în acest caz particular, inestițiile anunțate de către Huawei se traduc, prin altele, și prin crearea de noi locuri de muncă. Mai exact, 300 de persoane vor beneficia de un contrat de muncă în lunile următoare.


Compania chineză a beneficiat de sprijin din partea guvernului în dezvoltarea la nivel regional al centrului de la București. Anul trecut, Huawei a încheiat un memorandum Guvernul României care prevede, printre altele, participarea Huawei la construcţia Sistemului de Informaţii şi Comunicaţii Naţional. De asemenea, un alt proiect are în vedere sistemul de monitorizare şi supraveghere a traficului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 sep, 2014
Petru
Tepe!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ