Mazăre, la ieşirea de la ÎCCJ: Cred că le-am convins pe judecătoare

| 18 apr, 2014

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat vineri, la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca este de parere ca le-a convins pe judecatoare cu pledoariile si documentele prezentate.

Intrebat daca le-a convins pe judecatoare, Radu Mazare a raspuns: "Cred ca le-am convins cu pleadoariile avocatilor, cu documentele, cu starea de fapt".

"Am constatat ca Parchetul sustine ca am luat mita ca sa imi indeplinesc obligatiile legale. Mi se pare absurd si mi se pare nebunesc sa sustii ca a trebuit sa iau mita ca sa construiesc un cartier de oameni saraci de care sunt mandru. Am spus ca este cea mai mare realizare si multumire sufleteasca pe care o am", a declarat primarul Constantei.

La randul sau, unul dintre avocatii sai, Ion Cazacu, a spus ca Parchetul "nu a venit cu nimic nou", vineri, ci "doar cu o reintepretare a argumentelor din prima faza"

"Parchetul nu putea veni cu probe noi, n-a facut-o si nici nu putea sa o faca. Aceasta problema a fost corect solutionata si anume aceea ca pentru respectarea dispozitiilor legale nu se poate da mita. Pas cu pas, Parchetul a aratat ca s-a respectat legalitatea achizitiei publice. Lucrurile s-au desfasurat corect din toate punctele de vedere", a explicat Ion Cazacu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie decide vineri daca Radu Mazare va fi arestat preventiv in cazul de luare de mita instrumentat de DNA, iar judecatorii au ramas in pronuntare in acest caz. Instanta judeca constestatia depusa de procurorii DNA la decizia unui judecator ICCJ de a-l elibera pe Radu Mazare.

Primarul Constantei a fost retinut pe data de 8 aprilie, dupa ce fusese chemat pentru audieri la sediul DNA, dar a fost eliberat o zi mai tarziu, dupa ce judecatoarea Rodica Cosma, de la ICCJ, a decis ca procurorii nu au adus probe care sa creeze suspiciunea rezonabila ca edilul a primit bani pentru comiterea unor fapte de coruptie.

Procurorii DNA il acuza pe Radu Mazare ca a primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru a-i acorda acestuia contractul de construire a unui cartier cu destinatie sociala.

Tag-uri: DNA, ÎCCJ, Radu Mazăre
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 apr, 2014
REDFIGHTER
IL TINE JUSTITIA LA PERPELIT sa-l cuminteasca pe multimilionarul in dolari din parandarat ....mazariche

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ