Subiectul săptămânii: Razboiul lui Basescu cu o femeie. Atac abject și suburban la adresa Gabrielei Firea

| 20 apr, 2014

Traian Băsescu va trebui să răspundă penal pentru declarațiile sale, dar va trebui să dea socoteală și pentru terenurile achiziționate din comuna Nana, caz în care DNA a început urmărirea penală in rem. Din păcate, imunitatea de care beneficiază șeful statului a determinat suspendarea procedurilor până când acesta își va finaliza mandatul.

Traian Băsescu  a lansat foate multe atacuri la adresa Gabrielei Firea, începând cu avertizări aberante și terminând cu amenințări foarte grave la adresa familiei sale. Faptul că senatorul PSD Gabriela Firea este membru al Comisiei palamentare Nana și o voce importantă a partidului l-a determinat pe Traian Băsescu să se dezlănțuie și aducă insulte grave celor care vor să se afle adevărul cu privire la cele aproximativ 300 ha de teren achiziționate de fiica cea mare a Președintelui, Ioana Băsescu.

Invitat duminică seara în cadrul unei emisiunii TV, Traian Băsescu a facut declarații șocante care nu sunt demne de primul om în stat al României. Însă acest lucru puțin mai contează pentru Traian Băsescu, întrucât imunitatea oferită de funcția pe care o  deține îl determină pe acesta să exploateze funcția de Președinte pentru a le face mult rău celor din jur.

Întrebat de moderator cum vede ancheta derulată de comisia parlamentară desemnată să investigheze achiziționarea, de către fiica sa, Ioana  Băsescu, a terenului de la Nana, Traian Băsescu a lansat un șantaj direct la adresa Gabrielei Firea, spunând că „ar face bine să fie  atentă și să se preocupe de ce se întâmplă pe moșia soțului, că s-ar putea să nu-l mai gasească într-o zi acasă”.

Într-un stat de drept această declarație ar trebui să fie complet inacceptabilă, deoarece, prin exemplul dat de Președintele țării, de încălcare a oricărui principiu democratic, funcționarea Justiției riscă să intre într-o zonă gri, în care fiecare cetățean să creadă că unii nu trebuie să respecte responsabilitatea respectării regulilor interne, iar actori internațioanali să ne privească ca o țară lipsită cu desăvârșire de spiritul democratic – dacă nu și coruptă.

Totuși, șantajul nu a fost de ajuns pentru Președintele interlop pentru că acesta a lovit încă o dată la adreasa senatorului PSD. Traian Băsescu a mai lansat un atac abject și suburban, de data aceasta, referindu-se la Gabriela Firea ca femeie: „femeia asta poartă ghinion oricărui bărbat pe care îl sprijină. Să-și aducă aminte ce rezultat a avut Mugur Isărescu, candidat la președinție, cu ea purtător de cuvânt. Doamna senator s-a simțit lezată că i-am spus să privească în ograda soțului, la Voluntari.”

Astfel, acest atac furibund repezintă, pentru prima dată  din 1989, o amenințare directă a unui președinte la adresa familiei unui parlamentar și a determinat depunerea unei plângeri penale la adresa lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu va trebui să răspundă penal pentru declarațiile sale, dar va trebui să dea socoteală și pentru terenurile achiziționate din comuna Nana, caz în care DNA a început urmărirea penală in rem. Din păcate, imunitatea de care beneficiază șeful statului a determinat suspendarea procedurilor până când acesta își va finaliza mandatul – dar până atunci mai sunt doar 35 de săptămâni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 apr, 2014
pietro
atac abject
Bai Stefan Ionescu , tu asa ca jurnalist de curte , pupincurist la "poarta"lui Ghita , chiar nu crezi ca ajunge cat l-ati atacat pe Basescu , sunteti o ceata de slugi , iar alceva nu stiti cdecat jos Basescu , ia nu incerci sa scrii tu la alte mese ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ