Tupeu: Deși PDL n-a scos niciodată 50%, Cristi Preda se visează comisar european

| 19 apr, 2014

Cristi Preda insultă inteligența întregului electorat, pentru că toată argumentația asta infatuată prin care popularul se află-n treabă este ambalajul bomboanei pe coliva PMP. Cristi Preda se și vede, după toate probabilitățile, comisar european, propus de tătuca de la Palat. Numai că în PE nu este suficient să intri și să-ți ocupi locul, ca în PMP...

Nici nu i s-a înfățișat încă dezastrul rezultatului PMP la europarlamentare, că deja Cristian Preda speculează despre ”succesurile” altora. În loc să numere procentele care le va scoate (sau nu) PSD, mai bine l-ar întreba de sănătate pe Vasile Blaga, poate se îndură liderul democrat-liberal și îi spune unde a dispărut sondajul mult-așteptat, efectuat de PPE și conform căruia partidulețul în care europarlamentarul Preda abia mai are loc de poșetele Elenei Udrea se va cam duce la fund cu vuittoane cu tot.

Până să-și vadă bărcuța scufundată, Preda se joacă de-a amiralul pe crucișătorul dreptei, cu pieptul roată și cu privirea aceea, nițeluș încălecată, după model prezidențial, avântată spre orizonturi. Din păcate orizontul apropiat, de la 25 mai încolo, e cam roșu, căci se pare că PSD va rade tot ce mișcă, fără milă, iar estimările și pronosticurile sar la un 40% lejer.

Cât timp oamenii lui Ponta și-au fixat în teritorii ca parolă de luptă ”niciund mandat pentru băsiști”, lui Cristi Preda îi cam tremură vocea, explicându-ne cum stă treaba cu funcția de comisar european. Ați văzut vreodată ce reacție are un copil rămas mai mult timp în întuneric? Prostuțul va ajunge mai devreme sau mai târziu să-și îngâne un cânticel, de frică și de urât, adică exact ce face vajnicul pitic popular când ne explică savant că ”dacă Partidul Social Democrat nu face 50%, nu văd de ce ar trebui să dea PSD comisarul. E ca la alegerile legislative, dacă un partid nu face majoritatea singur, nu dă el singur primul-ministru".

Preda a mai precizat, convins de adevărul propriilor spuse, că postul de comisar "nu va fi al PSD-ului sau al unui partid".

"Eu cred că dacă nimeni nu va avea majoritate şi bănuiesc că aşa se va întâmpla, va fi nevoie de consultări făcute cu toate partidele care vor trimite deputaţi în Parlamentul European, cu atât mai mult cu cât aceşti deputaţi vor vota Comisia care va fi alcătuită", a afirmat fostul partener de varză bruxelleză al Elenei Băsescu.

Credem că Preda a fost lăsat pornit și în consecință va abera în acest fel până când își va consuma bateriile. Nu vă mai plictisesc cu afirmațiile sale, credeți-mă că devin din ce în ce mai pierdute în ceața deasă prin care rătăcește în ultima vreme primus inter pares de pe listele PMP.

Nu are nicio noimă ce spune, căci nu este nici treaba și nici priceperea sa să fixeze ștachete și norme de îndeplinit pentru social-democrații lui Ponta. În primul rând, dacă suferă de exces de zel, Preda își poate ”prelucra” astfel proprii colegi, să le ridice lor ștacheta și să le creioneze procentele. În al doilea rând, nu există precedent în ce amestecă distinsul popular, căci PDL, de pildă, nu a avut nicicând cele 50% la sută amintite.

Afirmațiile sunt, după cum se vede clar, pe jumătate o prostie sinistră, căci și dacă s-ar ajunge la consens în privința unor negocieri și consultări, acestea vor reflecta ordinea și mărimea rezultatelor obținute, caz în care pechinezul popular va lătra a pagubă tot de cealaltă parte a gardului de uluci. Procentele actuale ale PMP, dacă ar fi expresia unor analize medicale, abia dacă sar o idee peste orizontala morții clinice, nici vorbă să-l îndreptățească pe Cristi Preda să-și plictisească audiența cu astfel de aroganțe și îngâmfări.

Cealaltă jumătate a afirmațiilor de mai sus reprezintă acea moștenire grea și neplăcută, direct din apucăturile lui Traian Băsescu. Indiferent care este realitatea, băsiști se vor grăbi să vorbească (mult și prost) pe lângă subiect, punându-și nepoliticos speranțele în prostia interlocutorilor. Martorii unei astfel de prosteli pe față suntem și în acest caz, în care Preda îi trage clopotele lui Traian Băsescu, chipurile pentru că ”e nevoie de o înţelegere între preşedinte şi premier. Şi în 2007 şi în 2009, preşedintele e cel care a trimis propunerea la Bruxelles şi ar fi penibil să iasă un circ”.

Chiar așa. Cristi Preda insultă inteligența întregului electorat, pentru că toată argumentația asta infatuată prin care popularul se află-n treabă este ambalajul bomboanei pe coliva PMP. Cristi Preda se și vede, după toate probabilitățile, comisar european, propus de tătuca de la Palat. Numai că în PE nu este suficient să intri și să-ți ocupi locul, ca în PMP... În plus, mai credem că, după 25 mai, Traian Băsescu va avea altele, destule pe cap și nu o să-i mai ardă de desemnat comisari europeni...


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ