Băsescu: Daniel Morar s-ar încadra în portretul robot al viitorului preşedinte al României

| 23 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri, un portret robot al viitorului preşedinte, care să fie un om care a probat deja ceva pentru ţară, în jur de 40 de ani, cu experienţă de negociere politică, arătând că Daniel Morar se încadrează în acest portret

Şeful statului a făcut la Adevărul Live un portret robot al viitorului preşedinte al României, precizând că s-a hotărât să nu mai facă greşeala de a enumera unul, doi sau mai mulţi potenţiali candidaţi pentru această funcţie, pentru că întotdeauna omite pe cineva şi îi pare rău.

"O să încerc să fac un portret robot. Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara asta, nu poţi să pui un începător, care nu a lăsat nimic de pe urma lui, în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică, care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democraţia, hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie", a declarat şeful statului.

Preşedintele a arătat că nu spune că viitorul preşedintele trebuie să aibă 25 de ani, dar "poate să fie la peste 40 de ani, undeva acolo", să nu fi trăit în societatea comunistă, care făcuse asistaţi şi dependenţi de stat. "Să fi trăit mai mult în perioada după Revoluţie", a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele a mai arătat că i-ar plăcea ca viitorul preşedinte să aibă capacitate de negociere politică.

"Nu ca mine, din când în când, când am avut nevoie să formez guvernele, ci tot timpul, să poată negocia cu partidele la putere şi cu partidele din opoziţie, pentru găsirea unor soluţii", a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele a menţionat că i-ar mai plăcea să fie un ":politician care ori dacă a venit în politică cu un apartament, să îl găsească candidatura pentru prezidenţiale cu un apartament, ori, dacă a primit un Mercedes, foarte bine, să fie cu Mercedes, dar să nu fi explodat bogăţia pe capul lui după ce a venit în politică".

Întrebat dacă viitorul preşedinte ar trebui să fie bărbat sau femeie, Traian Băsescu a afirmat că "poate fi orice, ori bărbat ori femeie". "Nu poţi să spui să fie numai bărbat sau femeie", a adăugat el.

Întrebat dacă Daniel Morar s-ar încadra în acest portret robot, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Cred că da. Am convenit că nu voi spune, dar cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut", conform Mediafax.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ