Cazul Isăilă: Ofiţerul DNA care i-a oferit informaţii din dosar, trimis în judecată

| 28 mai, 2014

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Dan Emil Manolachi, fostul ofiter de politie judiciara DNA suspectat ca ii furniza informatii senatorului PSD Marius Isaila (foto), cercetat intr-un dosar de coruptie.

Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, actual ofiter in cadrul IPJ Constanta este acuzat de "folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii" si "favorizarea faptuitorului", potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

In schimbul informatiilor din dosar furnizate, comisarul de politie a primit produse alimentare de 250 de lei. Comisarul constantean se afla in arest preventiv inca din luna martie.

Alaturi de comisarul Manolachi au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, in acelasi dosar, Sorin Florea, Mihail Ciprian Fronea si Cristian Eduard Tomescu, toti trei fiind fosti comisari in cadrul Garzii Financiare.

Acestia sunt acuzati de "favorizarea faptuitorului" si "complicitate la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii", semai arata in comunicat.

Senatorul PSD Marius Isaila este urmarit penal pentru doua infractiuni de trafic de influenta, ambele comise in 2012, cand era sef de serviciu in Ministerul de Finante, ar fi cerut mita pentru a bloca un control ANAF la firma denuntatorului in acest caz.

In schimbul acestui "serviciu", Marius Isaila si alti doi complici i-au pretins reprezentantului firmei respective 200.000 de euro in mai multe transe.

Desi DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive a lui Isaila, comisia juridica a Senatului a amanat, in luna aprilie, o decizie in acest sens, pe motiv ca senatorul nu s-a prezentat la audieri.

O noua dezbatere legata de solicitarea DNA ar urma sa aiba loc dupa alegerile europarlamentare, adica incepand cu 28 mai, spunea, la acea data, Catalin Boboc, presedintele Comisiei juridice a Senatului.

 

Tag-uri: DNA, Marius Isaila, senat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ