Grupul PNL a părăsit lucrările plenului Senatului. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum

| 22 apr, 2014

Senatorii liberali au părăsit, marţi, lucrările plenului, la ora 18.00, pentru că nu au fost de acord în Biroul Permanent cu decizia de a nu se mai susţine, la final, sesiunea de întrebări şi interpelări, a anunţat liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum.

"Noi părăsim plenul. Nu vreau să întrăm într-o dispută privind cvorumul şi asigurarea cvorumului. Ne vedem mâine. (..) Ca să nu existe niciun fel de dubiu, scoatem şi cartelele din aparatul de vot", a anunţat Puiu Haşotti, precizând că liberalii nu au fost de accord în conducerea Senatului cu prelungirea dezbaterilor pe proiectele de lege, până la ora 19.30, şi depunerea întrebărilor şi interpelărilor în scris.

El a arătat că nu există niciun fel de prevedere regulamentară care să oblige senatorii să depună în scris aceste întrebări, şi a adăugat că liberalii nu au fost de acord cu schimbarea programului de lucru din Senat.

Preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu, le-a transmis senatorilor din majoritatea parlamentară să rămână în sală, precizând că şedinţa de plen se va desfăşura în continuare, pentru că cvorumul de lucru a fost stabilit la începutul şedinţei de plen. "Colegii din majoritate să rămână pe loc. Vă rog să luaţi loc. Haideţi că noi ne continuăm activitatea, până la 19.30", a spus Dumitrescu.

Vicepreşedintele Senatului a declarat că, potrivit Regulamentului Senatului, legiferarea poate fi făcută cu un număr de 44 de senatori, pentru legile ordinare. "Dacă la legi vom întruni acest număr de voturi, ne vom continua activitatea. Numai la legile organice este vorba de un cvorum de 85 de voturi. Când nu mai avem 43 de voturi, ne-am oprit", a spus Dumitrescu.

Viceliderul grupului UDMR, Akos Mora, a cerut verificarea cvorumului de lucru, în urma votului electronic, înregistrându-se 69 de voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".

Ca urmare a constatării lipsei de cvorum, şedinţa plenului a fost suspendată, urmând ca dezbatrile să se reia miercuri, începând cu ora 9.00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ