Ponta: De câte ori preşedintele atacă vreun ministru, eu îl apăr

| 20 feb, 2014

Premierul Victor Ponta susţine o declaraţie de presă la Guvern. Urmăriţi în direct declaraţiile premierului.

 

Declaraţii Victor Ponta:

- Am tinut ca numele Guvernului Romaniei, sa anunt sprijinul total pe care Guvernul il acorda tututor investitorilor, fie romani sau straini deoarece acestia au contribuit in 2013 la cresterea economica, la relansarea economiei, la creearea locurilor de munca si cred ca Romania trebuie sa arate in continuare ca o tara care primeste si sprijina investitiile de toate tipurile.

-- Am simtit nevoia sa dau acest mesaj public si sa fac un apel la responsabilitate de la factorii politici, incepand cu Traian Basescu, care ataca in mod constant investitorii mari din Romania.

-- Dupa atacurile constante la adresa KazMunaiGaz, a urmat acea declaratie absolut iresponsabila a presedintelui legata de Dacia Renault, despre care spunea ca va pleca din Romania, in conditiile in care compania a precizat foarte clar ca Romania e o tara cheie in ansamblul mondial al companiei.

-- Am vazut un ultim atac impotriva unei companii mondiale, Huawei, cu care guvernul a semnat un memorandum de principiu pentru sprijinirea investitiilor.

-- Nu exista obligatii financiare, juridice sau contractuale si orice investitie se face cu respectarea obligatiilor asumate de Romania ca stat membru al UE.

-- Companiile internationale trebuie sa aiba incredere ca bataliile politice sunt lipsite de substanta, ca vor avea protejate investitiile in Romania.

-- Fac apel la presedinte sa nu atace companiile si investitorii din Romania, pe care ii asigur de sprijinul guvernului.

-- Toate companiile straine  trebuie sa aiba un mesaj foarte clar, de protectie a investitiilor lor.

-- Si SUA, si Europa lucreaza in foarte multe sisteme cu compania Huawei. E o prostie ce a spus domnul presedinte.

-- Astazi am fost la Ministerul Finantelor si am reconfigurat intreaga institutie.

-- Despre ministrul Mariana Campeanu - De cate ori presedintele ataca vreun ministru, eu il apar. Mi se pare ca trebuie verificat de institutiile statului, niciodata nu o sa iau de bune informatiile care de cele mai multe ori sunt securiste.

-- In cazul ASF, grupul parlamentar va sustine toate masurile care se impun. Presedintele are o mare problema, legata de o mare firma, condusa de Adamescu, apropiat al domnului Basescu. Cine a deturnat fonduri, trebuie sa plateasca, chiar daca le-a deturnat pentru o campanie electorala.

 

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ