Ponta: Soluţia pentru veniturile de la ASF ar fi fost taxa de solidaritate, dar nu a existat consens politic

| 20 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că soluţia legală pentru ca veniturile conducerii ASF să nu aibă cuantumul de acum ar fi fost impunerea taxei de solidaritate, dar a precizat că pentru această propunere nu a existat consens politic.

'Parlamentul, da, trebuie să ia măsuri, însă soluţia legală pe care o poate adopta Guvernul şi care nu se referă doar la ASF era acea soluţie pe care o convenisem în cadrul USL anul trecut, şi anume o taxă de solidaritate pe veniturile excesive nu a mai fost adoptată neexistând consens politic', a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a precizat că veniturile de la ASF sunt 'ruşinoase'.

'Noi am avut grijă să punem în ordonanţă că salariile nu pot să depăşească pe cele de la Banca Naţională, însă de la această prevedere s-au găsit soluţii pe care eu le consider imorale, nu ilegale', a afirmat premierul.

Ponta a mai spus că atacul preşedintelui Traian Băsescu privitor la situaţia de la ASF are legătură cu faptul că această instituţie investighează o companie, 'cea a domnului Adamescu', de care Traian Băsescu ar fi 'foarte apropiat'.

Tag-uri: ASF, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ