Şefii ASF trebuie să restituie banii luaţi pe prime până marţea viitoare

| 25 feb, 2014

Membrii Comisiei de buget-finanţe din Senat le solicită celor din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să depună până marţi, 4 martie, în contul instituţiei primele pe care le-au luat, în caz contrar existând posibilitatea de a fi demişi, relatează Agerpres.

'Este absolut normal şi de bun simţ să le solicităm membrilor executivi şi neexecutivi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară să prezinte documentele prin care vor depune în contul ASF primele pe care le-au luat pe anul trecut. Mi se pare absolut imoral ceea ce s-a întâmplat acolo, să vedem prime date de zeci de mii de euro. Noi am văzut chestia asta la televizor cu ce s-a întâmplat pe o lună sau pe două. Aş vrea să verificăm să vedem pe câte luni s-a întâmplat acest lucru sau dacă nu cumva s-a întâmplat chiar lunar', a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe, senatorul PSD Cosmin Nicula, în şedinţa de marţi.

Acesta a precizat că până marţi, 4 martie, reprezentanţii ASF trebuie să facă dovada că au returnat primele.

'Până când vor veni la Comisia noastră de anchetă, să facă dovada că au returnat aceste prime. Legal este corect. Cum au făcut acest lucru? Probabil au făcut prin Consiliul de coordonare, printr-o hotărâre dată. Consider că până marţi pot să se întrunească, încă o dată, să revoce acea hotărâre şi să vină să facă dovada că au returnat acei bani luaţi imoral. Dacă nu fac acest lucru, eu v-aş propune să procedăm la revocarea întregii conduceri ASF, indiferent că vorbim de membri executivi sau neexecutivi. Avem posibilitatea să facem acest lucru. (....) Toată lumea ne acuză pe noi că avem salarii nesimţite. Eu aşa am auzit. Ei au luat prime în două luni de zile echivalentul a şase ani şi jumătate de salarii 'nesimţite' pe cap de parlamentar', a explicat Nicula.

Tag-uri: ASF, prime
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ