Băsescu, supărat pe ASF că i-a luat sponsorii la întrebări

| 21 feb, 2014

Traian Băsescu a lăsat deoparte orice reținere și prudență, atacând la baionetă, aparent nejustificat, o instituție față de care Președinția nu are nici în clin nici în mânecă. Ne referim desigur la ultimul atac de factură suburbană la adresa Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Nemulțumirile președintelui nu sunt atât de principiale pe cât ar dori acesta să lase impresia. Deși face referiri exacte la salarizarea și organigrama ASF, supărarea președintelui Băsescu are un motiv mult mai exact, respectiv recentele măsuri luate de această instituție, care decidea în urma unor controale și verificări punerea ASTRA sub administrare specială a KPMG Advisory, a destituit conducerea societăţii de asigurări, a suspendat atribuţiile legale ale acţionarilor semnificativi, dreptul la dividende al acţionarilor şi dreptul la remuneraţie al membrilor Consiliului de supraveghere. Motivul acestor măsuri extrem de dure, expus succint în comunicatul ASF, zugrăvește o situație extrem de gravă la ASTRA. Practic, în caz de seism sau alte calamități, societatea de asigurări intră în incapacitate de plată. Implicațiile sunt majore, dacă ar fi să ne gândim doar la asigurările obligatorii ale locuințelor. Dar situația precară de la ASTRA depășește cu mult cazul clasic al unei societăți care s-a confruntat cu dificultăți conjuncturale. În timp ce societatea de asigurări băga mâna adânc în buzunarul românilor, decizând subevaluări ale unor reparații auto chiar și cu 40%, acorda în paralel împrumuturi fără precedent pe piața media către România Liberă. Cele două sunt legate prin interesele politice și nu numai ale patronului, Adamescu, considerat de foarte mulți un apropiat al președintelui Băsescu. Prin tranzacții uriașe, ASTRA a fost sifonată de bani în favoarea publicației care s-a reclamat în ultimii ani prin partizanat în favoarea lui Traian Băsescu. ASF a intervenit deci dur dar justificat în elucidarea modului prin care, prin cele 23 de milioane de euro sifonate în 3 ani au fost periclitate polițele de asigurare a trei milioane de asigurați.

Ce caută Băsescu și de ce intervine în favoarea societății care se dovedește că în toți acești ani a fost mai interesată de siguranța financiară a unei publicații decât de cea a asiguraților săi?

Premierul Victor Ponta i-a dat un răspuns extrem de dur lui Traian Băsescu, acuzându-l că intervine în apărarea unui sponsor. Cât adevăr este în aceste afirmații? Confirmarea este la vedere, la o simplă analiză a politicii editoriale a ziarului România Liberă. Aparatul de propagandă a taberei lui Băsescu înregistrează o lovitură grea prin stoparea hemoragiei financiare pe banii asiguraților de la Astra. Salariul și organigrama ASF are prea puțin de-a face cu acest abuz, instituția pe care Băsescu a luat-o în vizor și pe care încearcă în mod evident s-o ”disciplineze” și să o timoreze, având salarizarea și organigrama pe care le avea și pe vremea premierilor Boc și MRU.
Tag-uri: ASF, Astra, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 feb, 2014
nightmare
Hă hă hă hă hă hă hă hă hă
Mda .....am rîs la articolul asta cu lacrimi ...Măi fato,nici de manipulat nu esti bună ....ar trebui ca toti de pe site-ul asta ,să faceti niște cursuri de Maskirovka ,direct de la sursă -Ion Iliescu .

Băi,ciocoflenderilor .... de 2 ani de zile USL are tot ,primării ,consilii judetene ,prefecturi ,inspectorate ,ministere,guvern si Parlament ....se fura mai ceva ca in codru ' ....parca sunt lacuste....si tu ,ca o oaie beată zici ca ASF il sponsoriza pe Basescu ,dupa 2 ani de guvernare Uslamistă ....adica ,dupa mintea ta ,oamenii uslamului il sponsorizează pe Basescu ??? ... :lol: :lol: :lol:
21 feb, 2014
aladecaretiazismatasateferesti
pentru Basescu ,propun o noua comisie,exact ca cea cu Nana...
pentru conducerea ASF,propun o comisie de la DNA...
21 feb, 2014
cantautor
pentru autor:unde dai si unde crapa...
Președintele ASF, Dan Radu Rușanu, este audiat la DNA. Acesta ar fi acuzat că a coordonat un grup infracțional, procurorii acuzându-l de fapte de corupție. Rușanu este cercetat pentru corupție, numele lui apărând în dosarul Carpactica - ASF. Pe 10 februarie, procurorii DNA au solicitat Guvernului şi Parlamentului documente cu privire la emiterea în anul 2013 a unei ordonanţe de urgenţă privind funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. La intrarea in sediul DNA, Rusanu nu a dorit sa faca declaratii

Citiţi mai mult: Șeful ASF, audiat la DNA. El este acuzat că ar fi coordonat un grup infracțional -ev.zilei
21 feb, 2014
goPonta4President
Al naiba "marinarul"..
A profitat de ocazie ca ASF-ul este in subordinea Administratiei Prezidentiale si i-a obligat pe cei de acolo sa-i angajeze fortat sotia consilierului lui Ponta-Socol si pe baiatul ministrului muncii USL,pe salarii babane...
Plus alte sotii,foste sotii,viitoare sotii..
Care evident,chiar daca sunt de la USL, cred ca erau obligate sa cotizeze la PDL...ramane sa se cerceteze
I-a obligat si pe Rusanu si pe adjunct,sa-si dea venituri nerusinate,exact ca pe vremea lui Buzoianu,de trista amintire
A obligat-o pe sotia lui Chitoiu sa intervina pentru niste hotarari de guvern...asta se cerceteaza de catre DNA
Noroc ca Dl.Chitoiu s-a opus...ramane sa se cerceteze
Acestia toti,nu prea aveau alta sarcina de serviciu decat sa fie atenti la afacerile lui Adamescu-ramane de cercetat de ce nu au facut-o pana acum
apoi,a inceput sa faca scandal in presa basista...
un singur om s-a prins de chestia asta:interimarul de la Finante
21 feb, 2014
canciator
cotidianul a devenit basist?
nu....doar ziaristul Nistorescu!
ce legatura este intre articolul lui Nistorescu cu al autorului...
exact ca legatura dintre salariile din ASF,cu Basescu..
niciuna

"Și ce mari beneficii am putea avea dacă PSD-ul împreună cu Antena 3 și gașca de generali ai lui Gabi Oprea vor lua caimacul și-i vor da lui Sebastian Ghiță toate contractile publice,inclusive cele de import păcură? Nu rămînem tot unde am fost înainte de conflictul din USL și chiar înainte de venirea USL-ului pe lume?Adică în starea premergătoare nașterii sale! Ce speranțe am putea avea de la guvernul care s-a încurcat în relația cu Comisia Europeană în materie de utilizare a fondurilor?Ce speranțe ne putem lega de guvernul care reprezintă o majoritate care a votat în favoarea lui Mircea Cosma,fără să se gîndească și fără să-i pese de ce vor spune prahovenii care știu și de Cosma tatăl și de Cosma fiul cîte știu și de Sebastian Ghiță?Unii chiar mai multe decît știe Victor Ponta!
Drama acestor zile este că pentru o negociere care să prelungească o stabilitate politică de niște luni (oricum,nu de ani !?) Victor Ponta nu-l poate sacrifica pe Gabriel Oprea,mediocritatea lustruită și absolută a politicii românești,omul care a dat din cap prin toate guvernele și a profitat ca nimeni altul de trasul spuzei pe turta sa.Adică în politica romanească Gabi Oprea este mai important (ba unii chiar îl cred ) și mai deștept decît Klaus Johannis!Numai că nu cer ca fălcosul,agramatul și mediocrul general să ne reprezinte țara la întîlniri internaționale în care se comunică numai cu mîinile și cu picioarele!
Cornel Nistorescu
Publicat Miercuri, 19 februarie 2014

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ