Terminatorul economiei 2009-2011 vrea să se întoarcă

| 20 feb, 2014

Preşedintele ne spune fără să mişte un muşchi pe faţă că laptele e negru şi creşterea economică de 3,5% a fost obţinută graţie guvernării Băsescu-Boc.

Preşedintele jucător se crede pe cai mari, criza din USL la care a pus serios umărul îi prieşte. După tentative de negocieri de ieri de la Palatul Victoria, cu un Crin refractar care a făcut doar o paradă caraghioasă de bărbăţie, ca la un semn a apărut partenerul de vals politic din ultimele săptămâni. Sincronizarea dintre şeful statului şi liderul PNL, vizibilă şi de pe lună, cum bine remarca obiectiv.info deunăzi şi-a consumat o nouă etapă.

Foştii colegi de cabinet din perioada 1997-2000 păşesc pe aceleaşi coordonate, acordul în privinţa lui Klaus Iohannis reevaluat de Băsescu peste noapte ca la talcioc, rămâne de văzut cum vor face plata liberalii, este un doar exemplu. Putem să facem şi un pariu că peste puţin timp îl vom auzi pe preşedinte rememorând duios momentele importante de la masa cabinetelor Ciorbea, Vasile sau Isărescu petrecute alături de fostul ministru al Tineretului şi Sportului. O scenetă copie fidelă a celei care i-a avut în prim plan pe Călin PopescuTăriceanu şi Traian Băsescu - doi lupi tineri care nu au putut să evolueze la adevărată valoarea... şamd. Vă aduceți aminte primii pași ai Alianței DA.

În pofida săgeţilor de faţadă dintre cei doi, fluxul atacurilor este preponderent către Crin, asta o cere situaţia conjuncturală pentru a băga în ceaţă PSD-ul şi electoratul USL, înţelegerea tacită a ajuns la faza pe televiziuni. Crin şi-a mărturisit păcatele la Biserica Adorării lui Traian Băsescu, adică la B1, în faţă publicului anti-Ponta, în timp ce şeful statului a mers la Televiziunea Publică, post controlat de unul din mentorii lui Crin. O reciprocitate ieftină mai ceva ca la Divizia C.

Invitat la emisiunea Biziday moderată de un Moise Guran vizibil binevoitor faţă de alte dăţi, jurnalistul i-a pasat abil preşedintelui mingea la fileu de mai multe ori, Băsescu a detonat câteva bombițe. Prima, şeful de la Cotroceni vrea să se mute la Victoria, am auzit cu toţii acest scenariu, însă “demonstraţiile” şi implicarea pe zona economico-financiară s-au intensificat. Mai mult, diletantul nostru şi-a făcut singur reclamă într-un stil care l-ar face invidios şi pe cel mai iscusit precupeţ - “Aş fi extraordinar de bun ca prim-ministru!”.

Al doilea obiectiv asumat deschis - intrarea în marele joc a Partidului Mişcarea Populară. Cum se poate realiza acest lucru? Cifrele nu sunt optimiste, PMP doar tractat în spatele unui partid parlamentar cu greutate rămâne în viaţă. Reiese limpede că alegerile europarlamentare vor fi un test capital, până atunci în lipsa unei certitudini depline nici EBa nu va risca şi se va dedica meserii de mamă.

Însă, detaşat cea mai halucinantă declaraţie vizează performanţele economice din 2013 pe care Băsescu şi le atribuie cu un cinism fără limite. Preşedintele ne spune fără să mişte un muşchi pe faţă că laptele e negru şi creşterea economică de 3,5% a fost obţinută graţie guvernării Băsescu-Boc. La ce să ne aşteptăm în viitorul apropiat?! N-a mai rămas să ne spună decât că Victor Ponta a tăiat pensiile, salariile, indemnizaţiile, a crescut tva-ul şi nu a absorbit fondurile europene. E noaptea minţii…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ