Update. Ponta: USD va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale. Antonescu nu îşi asumă guvernarea

| 20 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat că  USD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2014 dacă Antonescu alege să meargă singur în cursa pentru Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca liderul PNL, Crin Antonescu, a luat deja decizia de a candida la alegerile prezidentiale din opozitie, fara a-si asuma raspunderea guvernarii.

În acest caz, premierul a anunţat că  USD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2014 dacă Antonescu alege să meargă singur în cursa pentru Cotroceni.

"Impresia mea, strict personală, este că domnul Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării până atunci. Pot să înţeleg la nivel politic acest lucru. La nivel personal, n-aş proceda aşa", a afirmat Victor Ponta, la finalul unei întâlniri informale a liderilor social-democraţi, întrebat de ce liberalii nu vor restructurarea Guvernului în Parlament.

El a precizat că toţi colegii săi de partid i-au transmis că doresc să nu se rupă USL.

'Toţi colegii mei mi-au spus că îşi doresc, ca şi mine, să păstrăm USL şi că speră ca liberalii să ia decizia înţeleaptă până luni şi să rămână alături de noi', a afirmat Ponta.

Cât priveşte numirea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în funcţia de vicepremier, şeful Executivului a precizat că el este dispus să-l numească oricând pe liberal.

'Vreau să-l numesc azi. Vrea ministru de Interne, îl numesc ministru de Interne, vrea vicepremier, ministru de Finanţe îl numesc vicepremier, ministru de Finanţe. Eu vreau să-l numesc şi dânsul nu vrea', a spus Ponta despre Iohannis.

Cât priveşte posibilitatea de a-l numi pe Iohannis, aşa cum au cerut liberalii, vicepremier şi ministru de Interne, Ponta a reiterat că acest lucru este posibil dacă se face restructurarea Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ