Antonescu: După declaraţia obraznică a domnului Ponta de astăzi nu am la ce să mă aştept bun

| 20 feb, 2014

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi seară că după declaraţia lui Victor Ponta prin care l-a pus candidat al opoziţiei nu are la ce să se mai aştepte bun şi că l-a sunat pe premier pentru a lămuri acest lucru, dar aceasta nu i-a răspuns.

"O speranţă mai aveam, dar după declaraţia obraznică şi mincinoasă a domnului Ponta  de astăzi nu am la ce să mă aştept bun, pentru că în momentul în care mă distribuie, să mă pună totuşi candidat al opoziţiei... am fost surprins, nu mă aşteptam", a spus Antonescu la Realitatea TV, preluat de Agerpres.

El a adăugat că dacă luni premierul va refuza sa-i numească pe cei propuşi de PNL în funcţii de miniştri şi să meargă în Parlament pentru restructurare, PNL 'este scos afară' din Guvern şi îi va cere demisia lui Victor Ponta.

"L-am şi contactat pe premier după ce am văzut această declaraţie, l-am sunat în seara asta, nu am reuşit să vorbesc pentru că nu l-am prins, se poate să fi fost ocupat sau ştiu şi eu, nu înseamnă că nu a vrut să-mi răspundă, să-i şi spun ce am înţeles, eu trebuia să verific oricum. Noi luni vom discuta dacă facem şedinţă, pentru că atunci vine Parlamentul, problema se rezolvă sau nu în Parlament, vom vedea ce ne spun colegii noştri, că e în regulă, convocăm şedinţa comună, mergem mai departe, dacă nu, nu putem să stăm", a precizat Antonescu.

Preşedintele PNL a menţionat că nu este de acord ca Guvernul să rămână 45 de zile cu actualii miniştri interimari pentru că 'nu suntem la căsuţa noastră de vară, stăm în frunte României, pe banii, pe voturile, pe nervii unor cetăţeni care când se enervează nu se pot relaxa nici la baschet, se dau cu capul de pereţi'.

Antonescu a arătat că luni sau marţi PNL va decide ce va face în funcţie de decizia premierului. El a spus că în situaţia în care nu se va reuşi păstrarea USL, PNL va intra în perioada contestaţiei.

Nu mai crede în USL

Crin Antonescu a fost întrebat dacă mai crede în viitorul USL. 'După declaraţia de astăzi a dl Ponta nu, dar încă odată ultima oară o spun, sigur dacă eu m-am înşelat, dacă dl Ponta îşi revine nu sunt decât bucuros ca luni să ne trezim în altă abordare, viitorul USL nu însemna doar o bună înţelegere colegială, raţională în Guvern, nu însemna doar susţinerea unui candidat la Preşedinţie şi încheierea ciclului schimbării, însemna şansa pentru România ca cel puţin patru ani două forţe politice mari să construiască ceva solid care să nu mai fie în următorul ciclu demontat pentru că cel puţin una dintre ele ar fi urmat la guvernare. Acum, din păcate, dacă nu reuşim să-l luminăm pe dl Ponta până luni să păstrăm USL şi nu prea mai cred vom intra din nou în ciclul contestaţiei şi revenim probabil în anul 2003 spre 2004', a spus liderul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ