Iohannis despre criza din USL: Pe zi ce trece, scad şansele de ieşire pozitivă din acest impas

| 20 feb, 2014

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a declarat, joi, că pe zice ce trece scad şansele de ieşire pozitivă din impasul creat în USL de negocierile privind componenţa Guvernului.

'Cred că s-a ajuns într-un impas. Din păcate, evoluţia arată că, (...) pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă, din acest impas, scad. (...) Dacă PSD sau acest nou USD, ar fi dorit o deblocare, ar fi putut nici să nu intre în blocaj. Sunt deja două săptămâni de când noi aşteptăm să se facă acea remaniere guvernamentală propusă de noi şi se găsesc tot felul de pretexte de ce nu se poate', a afirmat Iohannis, în conferinţă de presă.

Prim-vicepreşedintele PNL a anunţat cu acest prilej, că nu va face un pas înapoi privind intrarea sa în Guvern, în condiţiile în care toţi colegii săi de partid îl susţin pentru a ocupa postul de vicepremier şi ministru de Interne. 

'Partidul şi-a dorit să fiu vicepremier şi ministru de Interne şi eu am acceptat propunerea. Exact, din acest motiv nu am cum să fac un pas înapoi. S-a discutat, la ultima şedinţă a Biroului Politic PNL cum mergem mai departe şi s-a pus inclusiv întrebarea dacă se doreşte schimbarea propunerilor. Nu au existat astfel de propuneri şi nu a existat nicio susţinere, dimpotrivă practic toţi cei prezenţi, cu câteva abţineri, au votat pentru continuarea cu aceste propuneri', a explicat Iohannis.

Primarul sibian a explicat că a discutat cu Crin Antonescu înainte să fie propus pentru postul de ministru de Interne şi vicepremier şi amândoi au ajuns la concluzia că el nu este potrivit să fie propus pentru portofoliul Finanţelor.

Prim-vicepreşedintele PNL a anunţat că PNL-ul nu va renunţa la pretenţiile sale în negocierile cu PSD-ul. 'PNL-ul nu are cum să renunţe, respectiv cei care negociază nu au cum să renunţe, fiindcă aceste solicitări au fost întărite de ultimul Birou Politic, ca nişte solicitări ale partidului, nu ale negociatorilor', a arătat Iohannis.

Întrebat de un jurnalist dacă PNL-ul va ieşi de la guvernare luni, dacă eşuează negocierile cu PSD-ul pentru formarea unui nou guvern, Klaus Iohannis a răspuns că 'este un pic prematur să spunem ce se va întâmpla luni sau marţi, noi vom comunica operativ dacă situaţia evoluează într-un fel sau altul, cu siguranţă vom face anunţul în acest sens'.

Prim-vicepreşedintele PNL spune că partidul doreşte să întărească Guvernul.

'Noi ne-am dorit şi ne dorim să întărim prezenţa noastră în guvern şi prin asta Guvernul. Dar se pare că există şi alte opţiuni în Guvern', a spus Iohannis.

Dacă vor fi nevoiţi să iasă de la guvernare, liberalii sunt pregătiţi să intre în opoziţie, a apreciat prim-vicepreşedintele PNL.

'PNL este cel mai important reprezentant al dreptei din România. Ca partid mare, evident că este pregătit oricând să preia guvernarea, cum este pregătit oricând să intre în opoziţie, dacă situaţia evoluează în aşa fel. Asta nu înseamnă că cineva îşi doreşte să intre în opoziţie. (...) Nu ne dorim acest lucru, am regreta dacă am ajunge în opoziţie, dar prin asta, în niciun caz nu s-ar desfiinţa sau nu s-ar splita PNL-ul şi nu ar intra în dificultate. Sigur ar apărea situaţii care trebuie gestionate bine, însă s-a dovedit că un partid la guvernare se erodează şi un partid în opoziţie, se întăreşte. În fiecare lucru rău este şi ceva bun', a declarat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a arătat că nu s-a discutat în interiorul partidului de intrarea în opoziţie, ci doar de guvernare.

Klaus Iohannis a dat din nou asigurări că e doar 'o criză politică', 'o criză guvernamentală', nu 'o criză mare', iar stabilitatea şi democraţia din România nu sunt puse în pericol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ