Antonescu: De două săptămâni premierul nu a agreat propunerea cu Iohannis, preferăm să ne retragem

| 24 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că, în condiţiile în care premierul Victor Ponta nu a acceptat de două săptămâni propunerea liberalilor privind structura Guvernului cu Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de Interne, PNL preferă să se retragă de la guvernare, relatează Agerpres.

'Aceasta a fost propunerea până în ultimul moment. De două săptămâni premierul nu a agreat-o şi, în aceste condiţii, noi preferăm să ne retragem de la guvernare, pentru că nu considerăm că se mai respectă nişte reguli fundamentale. (...) Mâine vom avea o Delegaţie Permanentă şi, dacă vom pleca, ceea ce este foarte probabil, se întâmplă următorul lucru - noi nu dorim nicidecum să creăm o criză mai amplă -, există două variante simple: premierul demisionează, urmând a se forma repede un alt Guvern sau premierul, varianta sigură, nu demisionează şi face ce a făcut procedural dl Tăriceanu, în 2007 parcă (...), numeşte, face alte numiri, practic schimbă componenţa politică a Guvernului, procedează la interimate. Dar probabil că va constitui o altă majoritate, această majoritate este probabilă, este o majoritate formată din PSD, cele două partide cumva satelit - UNPR şi PC - care au crescut prin înghiţirea aproape întregului fost partid PP-DD al lui Dan Diaconescu şi este foarte probabil să existe cel puţin un sprijin, dacă nu o intrare la guvernare din partea UDMR şi a grupului minorităţilor. O majoritate fragilă, dar o majoritate care permite Guvernului să continue', a spus Antonescu, la întâlnirea cu membri ai comunităţii româneşti.

El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL convocată pentru marţi va lua o decizie legată de criza din Executiv.

'Delegaţia Permanentă este un for al PNL, este forul cel mai puternic, cel mai mare, cel mai înalt între congrese, şi ea trebuia convocată pentru a lua o decizie legată de criza din interiorul Guvernului de la Bucureşti', a spus liderul PNL.

Antonescu a arătat că este posibil să se producă o scindare în Guvern, întrebat în acest sens.

'Răspunsul scurt este 'Da', răspunsul un pic mai lung este următorul: criza actuală are multe cauze, acesta ar fi un răspuns foarte lung, are multe motive de manifestare, episodul acesta nu este decât aşa cum se întâmplă în viaţă momentul când se umple paharul sau pretextul sau cum vreţi să-i spuneţi dvs', a afirmat Antonescu.

Liderul liberalilor a subliniat că PNL nu a cerut nimic în plus şi a făcut nişte propuneri perfect normale, care au fost agreate de premier.

'Regulile generale ale coaliţiei au fost că fiecare partid, pe porţia sa, pe ministerele care îi revin, face propuneri atunci când se vacantează dintr-un motiv sau altul postul respectiv şi îl consultă pe primul ministru, care să-şi dea un acord asupra persoanei respective. O eventuală respingere sau un dezacord trebuie să aibă un motiv şi am avut astfel de cazuri, le-am depăşit, chiar şi acum, în prima variantă, am discutat cu primul ministru, cu un nume nu era de acord, am schimbat numele respectiv. De data aceasta a fost de acord cu toate', a indicat Antonescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Republica Austria, la invitaţia lui Michael Lampel, preşedintele Consiliului Federal austriac.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ