Antonescu: Părerea mea de rău este că proiectul USL pe noi, PNL, ne-a costat foarte mult

| 24 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că, dacă liberalii vor ieşi de la guvernare, nu se creează o criză politică şi că părerea sa de rău este că proiectul USL 'a costat foarte mult PNL', relatează Agerpres.

'Dacă noi ieşim de la guvernare, nu se creează o criză politică, există formule de majoritate, se vor face. Părerea mea de rău este că acest proiect foarte costisitor pe noi, cel puţin pe liberali, ne-a costat foarte mult, că nimeni nu a luat de guler PSD să-l întrebe de ce v-aţi aliat cu liberalii. O dată pentru că electoratul PSD, cu tot respectul, în general, nu are acest tip de raportare, este mai puţin exigent, este pe logica 'lasă că ştiu ei ce fac'; doi, asocierea PSD cu PNL nu ridica nicio problemă nimănui pentru că nu PSD avea în mod istoric de reproşat sau alegătorii PSD aveau de reproşat. Cu electoratul PNL a fost mult mai complicat. Noi vreme de 18 -20 de ani am fost partide aflate în confruntare politică din toate punctele de vedere', a spus Antonescu la întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Austria.

El a precizat că proiectul USL trebuia făcut.

'Am socotit şi socotesc şi acum că trebuia făcut acest lucru şi îmi pare rău că un proiect care totuşi putea conferi şansele unor construcţii durabile, pentru că dacă stăteam patru ani împreună ne despărţeam după aceea, ori unii ori alţii continuau. Nu se mai apucau iarăşi în ciclul contestaţiei. Nu s-a putut', a afirmat Antonescu.

El a ţinut să sublinieze că nu este vorba de o criză.

'Nu e vreo criză. Imaginaţi-vă că am fi candidat separat şi că într-un fel sau altul o majoritate se poate face. De ce această majoritate nu a fost păstrată în condiţiile în care PSD a avut o viaţă foarte comodă la guvernare cu noi, în care noi am făcut multe concesii în ideea că este un partid mai mare, are instincte mai puternice, am căutat să ne înţelegem partenerul, nu s-a putut', a precizat liderul PNL.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Austria.

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ