Antonescu despre Iohannis: Dacă ai minte, pe un asemenea om îl pui să lucreze pentru ţară

| 23 feb, 2014

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, duminică, la Deva, că un om cu calităţile lui Klaus Iohannis, care este cotat cu un grad mare de încredere, ar trebui să fie adus în Guvern şi pus să lucreze pentru ţară.

Într-un discurs ţinut în faţa delegaţilor la conferinţa judeţeană de alegeri a filialei PNL Hunedoara, Crin Antonescu a arătat că a făcut foarte multe concesii şi că a respectat toate înţelegerile din cadrul USL, dar nu poate renunţa la ideea de a-l aduce în Guvern pe Iohannis. 

''Evident, Klaus Iohannis a fost aşa considerat ca un fel de sfidare, cum să ne permitem să îl propunem pe Klaus Iohannis pentru că el nu e foarte simpatic. El e un om care are o încredere atât de mare şi pe care nu i-a dat-o nici domnul Ponta, nici eu, nici USL, nici domnul Dâncu, nici Antena 3. Are o încredere cât să te enerveze, cât să nu îl suporţi, dacă nu ai minte. Dacă ai minte, pe un asemenea om îl pui să lucreze pentru ţară, îl bagi în Guvernul tău, pentru că e câştigul tău ca prim-ministru, îl trimiţi în echipa ta ca partid şi asta am făcut. A-mi spune cineva 'nu, cu ăsta nu sunt de acord' înseamnă a-mi spune 'nu sunt de acord ca Partidul Naţional Liberal, în această guvernare şi în această coaliţie, să mai aibă dreptul la decizie în ceea ce îl priveşte', iar această concesie din punctul meu de vedere nu poate fi făcută niciodată fără ca PNL să-şi asume toate riscurile şi să nu aibă nicio şansă'', a afirmat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a arătat că a procedat la schimbările de miniştri apreciind că aceştia trebuie să fie generatori de politici publice şi nu funcţionari care să execute doar dispoziţiile primului-ministru, mai ales în situaţia unui Guvern de coaliţie.

''Din cauză că unii miniştri ai noştri au început să se comporte mai curând ca nişte funcţionari executanţi ai ordinelor primului-ministru decât ca nişte reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal, ca nişte generatori de politici publice şi vectori de voinţă politică, i-am schimbat. Sunt colegii noştri, nimeni nu crede - eu în niciun caz, toate prostiile vorbite pe seama lor. Nu e vorba de trădări, ci e vorba pur şi simplu că la un moment dat ai nevoie de altceva şi am venit cu oameni despre care avem speranţa că într-o mai mare măsură vor fi ceea ce noi credem că e nevoie pentru Guvern şi în orice caz pentru PNL'', a menţionat Antonescu.

El a adăugat că PNL nu cere nimic în plus, precizând că liberalii au dreptul la un vicepremier şi la ministerele pentru care s-au făcut propuneri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 2014
Horia Nabot
Țara e moșia lor megalomană, unii nu se mulțumesc c-o Nană
Și-au încălecat pe-o șa la guvernare și tot sporesc taxele - la mai mare !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ