Cand ați mințit domnule Antonescu? Care este motivul real al schimbarii miniștrilor PNL

| 24 feb, 2014

Este o premieră decizia de a schimba un ministru pentru că ascultă de șeful Guvernului. Nu asta trebuie să facă un ministru?

“Ceea ce noi am făcut e simplu: am vrut să ne schimbăm nişte miniştri şi ne-am schimbat nişte miniştri, pentru că un ministru nu poate fi doar un executant al dispoziţiilor primului ministru, pentru că nu e un funcţionar. Un ministru în orice Guvern şi mai ales într-un Guvern de coaliţie este un generator şi un gestionar de politici publice, este un vector de voinţă politică. Din cauză că unii miniştri ai noştri au început să se comporte mai curând ca nişte funcţionari executanţi ai ordinelor primului ministru decât ca nişte reprezentanţi ai PNL, ca nişte generatori de politici publice şi vectori de voinţă politică, i-am schimbat”, a afirmat Crin Antonescu, dumincă la Hunedoara, unde au avut loc alegerile pentru șefia organizației județene.

Primul lucru pe care îl remarc este că domnul Antonescu se contrazice din nou. La momentul deciziei de schimbare a unei părți din garnitura miniștrilor liberali, aceștia au fost lăudați pentru activitatea lor și au fost invocate motive politice pentru înlocuire – cum este implicarea lui Daniel Chițoiu în campania pentru alegerile europarlamentare. Duminică, domnul Antonescu ne spune că motivul real era că aceștia ascultau de Ponta. Deci domnul Antonescu a mințit atunci sau minte acum, cu privire la motivația deciziilor luate.

Oricum, argumentul președintelui PNL este scandalos. Este o premieră decizia de a schimba un ministru pentru că ascultă de șeful Guvernului. Nu asta trebuie să facă un ministru? Înțeleg că domnul Antonescu a visat tot timpul la un Guvern cu comandă dublă? Foarte greu de înțeles logica președintelui PNL. Dincolo de asta, acești miniștri aplică un program de guvernare asumat de PNL, deci este normal să tragă toată lumea în acceași direcție. Nici nu mă gândeam că Antonescu seamănă atât de mult cu Băsescu, încât să pretindă că un Guvern ar trebui condus din sediile unor instituții care nu au treabă cu Executivul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 2014
cantautor
udmr-ul ,"solutia morala" a inceput sa se antreneze...
24 feb, 2014
catalin
cind a-ti mintit
de la bun inceput a mintit iar restul a venit firesc adica ce s-o mai dam dupa deget a mers mina in mina cu basescu iar pretextele de acum sint pentru un copil de gradinita si-a dat singur cu batu in cap spune un proverb gura pacatosului adevar graieste iar chestia cu iohan cred ca este destulde clar puterea sa controleze total voturile la alegeri
24 feb, 2014
goPonta4President
Victor Ponta e însă un politician mărunt, de nivel de șef de Alimentara de pe vremuri. Mărunțimea staturii sale politice e dată de omul Victor Ponta, pe care eu l-am caracterizat drept căcăcios. Pentru că se teme, căcăciosul n-are inițiative, nu ia viața în piept. El așteaptă ca lucrurile să curgă sperînd că pînă la urmă problemele se vor rezolva de la sine. Dacă n-a avut loc Marea Împăcare, nici Marea Despărțire n-a avut loc" a scris Cristoiu pe blogul său duminică seara.
24 feb, 2014
anna
cristoiu
nu e vreun titlu de glorie,dimpotriva!E o persoana abominabila din toate punctele de vedere!El insusi recunoaste ca e taran,dar e de categoria taranului de crasma.
24 feb, 2014
anna
ministru
Vanea,profesorasul nostru de tara nu prea discerne intre politic si administrativ.Banuiesc ca modelul e base ,care nu a inteles nici pana acum ca presedintele nu mai face politica.El,Crinul Vanea,pe langa faptul ca a lansat in guvern tot felul de nulitati[ca mm Manescu,de exemplu],nu stie cadin acel moment ministri se subordoneaza in exclusivitate premierului ,i nu se mai pune in niciun cazsa se mai amestece in politica.Crinului nu-i plac ministrii care mai fac cate ceva in administratie,ca,vezi Doamne,sunt cu Ponta.Pai asta-i bun de presedinte?E educat la scoala lui base.
24 feb, 2014
ascbr
presedintele face politica!
daca presedinetele nu face politica, de ce il sustin anumite partide sa ajunga presedinte? are sanse vreun independent sa ajunga presedinte?
de ce vrea Antonescu sa fie presedinte? dar Ponta? dar Predoiu?dar MRU? nu vor face politica?atunci sa alegem un analfabet, acela nu va face politica in mod cert. semneaza cu stampila si gata.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ