Ponta a discutat cu omologul italian despre legăturile economice româno-italiene şi despre politica europeană

| 28 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a avut vineri o întâlnire cu omologul său italian Matteo Renzi, în care cei doi oficiali au discutat despre relaţiile dintre cele două state, legăturile comerciale şi economice, dar şi despre politica europeană.

'Am discutat într-un mod extrem de prietenesc relaţiile dintre cele două ţări. I-am mulţumit şi am reiterat importanţa pentru România a modului în care cei peste un milion de români care trăiesc în Italia îşi desfăşoară viaţa de zi cu zi, mulţumirea noastră pentru faptul că în sistemul de educaţie din Italia (există - n.r.) acele lecţii de limba română pe care profesori români sprijiniţi de Guvernul României le desfăşoară de două ori pe săptămână. Evident, sprijinul pentru integrarea românilor care trăiesc aici, pentru garantarea drepturilor acestora, drepturi egale cu ale tuturor celorlalţi cetăţeni europeni', a spus Ponta, după întâlnirea avută cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Italia.

Premierul român a precizat că a avut cu Matteo Renzi un schimb de opinii legat de parteneriatul economic româno-italian, arătând că în România sunt peste 35.000 de companii italiene, de la investitori mari la investitori mai mici.

'Evident, Italia este un partener comercial cu România, dacă nu mă înşel, al doilea din Uniunea Europeană ca nivel al schimburilor comerciale', a subliniat Victor Ponta.

Acesta a declarat că în discuţiile cu premierul italian au fost abordate şi subiecte de politică europeană.

'Am vorbit, de asemenea, despre politica europeană, despre faptul că suntem două ţări care întotdeauna ne coordonăm şi avem opinii comune în ceea ce priveşte dezvoltarea europeană, dar şi politica pe care UE o desfăşoară în vecinătatea noastră, despre faptul că în semestrul II al acestui an Italia va deţine preşedinţia Uniunii Europene şi obiectivele europene ale României vor fi gestionate de o ţară cu care avem relaţii atât de bune', a explicat Ponta.

Pe de altă parte, premierul român a declarat că l-a felicitat pe Renzi pentru funcţia pe care o ocupă, arătând că este din aceeaşi generaţie cu omologul italian.

'Nu pot decât să fiu foarte fericit să văd că domnul Renzi, aşa cum, de altfel, făcusem un pariu în urmă cu ceva timp, mi-a bătut recordul de vârstă în ceea ce priveşte ocuparea funcţiei de prim-ministru. Are o sarcină chiar mai grea decât mine, pentru că Italia e o ţară mult mai mare şi, evident, şi dificultăţile sunt mai mari, dar mă bucur că e vorba despre o nouă generaţie de oameni politici în Europa şi sunt mândru să fac parte din această generaţie şi să am relaţii bune care trebuie să se răsfrângă asupra modului în care românii din Italia trăiesc şi asupra relaţiei dintre cele două ţări', a subliniat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ