Emil Boc: nu sunt eu soluţia pentru alegerile prezidenţiale

| 12 feb, 2014

Primarul democrat-liberal al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că 'poate fi parte a soluţiei de găsire a unui candidat comun' pentru forţele de centru-dreapta din opoziţie.

Întrebat de jurnalişti dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Emil Boc a răspuns că nu el este soluţia, însă poate fi parte a acesteia. 'Nu eu sunt soluţia, pot fi parte a unei soluţii', a spus Emil Boc, citat de Agerpres.

Întrebat dacă a mai discutat cu preşedintele PDL Vasile Blaga după intrarea sa, duminică, în Fundaţia Mişcarea populară, Emil Boc a răspuns scurt 'nu'.

De asemenea, el a răspuns cu un scurt 'nu' la întrebarea dacă s-au făcut presiuni asupra sa să îşi dea demisia din PDL.

Boc a reluat miercuri mesajul pe care îl abordează de câteva săptămâni, referitor la unificarea forţelor de centru dreapta, respectiv de concentrare a acestor formaţiuni împotriva USL, pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

"Obiectivul meu este să ne războim noi toţi cu adeversarul politic care este USL. Şi îi rog pe toţi să îşi concentreze energiile pe care le au în lupta cu adversarul politic comun, care trebuie să fie bătut în alegerile care urmează, dacă nu la europarlamentare, măcar la cele prezidenţiale. Pentru că acum e faza doi din revoluţia bunului simţ USL. După ce au pierdut sau au câştigat triumfător bătălia pe competenţă şi pe profesionalism - vezi accidentul aviatic din Munţii Apuseni, acum e faza doi, 'faza pe ciolan', în care întind posturile de vicepremier aşa cum întinzi cârnaţii de Crăciun atunci când îi faci acasă, ca să ajungă pentru toţi. Să înţeleagă oamenii ăştia că posturile de vicepremier nu sunt ca şi cârnaţii, sunt posturi publice de mare responsabilitate publică", a afirmat primarul clujean.

Acesta a precizat, la solicitarea presei, că doar PMP şi PNŢCD fac parte din forţele de centru-dreapta, referitor la liberali spunând că 'atâta vreme cât fac parte din USL, nu există şanse de colaborare cu aceştia'.

Referitor la găsirea unui candidat la alegerile prezidenţiale care să fie în stare să coalizeze forţele de centru-dreapta, Boc a avertizat că nu trebuie să se pună căruţa înaintea cailor.

'În primul rând, trebuie unificată dreapta, după aia vorbim de candidat comun. Pentru că dacă pornim iarăşi invers, de la cadidaţi, nu facem altceva decât să trezim orgolii. Prima dată unifici dreapta, pui adică caii în faţa căruţei şi apoi merge treaba bine', a subliniat Boc

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ