Acord pe taxa pe ambalaje

| 08 feb, 19:45

O nouă rundă în disputa privind taxa pe ambalaje. Producătorii nu vor mai plăti suprataxă pentru cantitatea de ambalaj nereciclată în 2015, iar modalitatea de anulare va fi stabilită în săptămânile următoare.

„Pentru 2015, să se facă o verificare la toate OTR-urile (n.r. organizaţii de transfer de responsabilitate) care au dat rectificativă şi pentru ce au dat să fie sancţionate. O să facem un nou sistem de reciclare. Sunt mai multe variante de lucru. E în discuţie inclusiv un mecanism prin care producătorii să plătească direct către AFM o taxă de mediu care să fie justă, cum se practică în alte state”, a spus Emil Dumitru, preşedinte ProAgro.

Primăriile ar putea prelua împreună cu firmele de reciclare borcanele, sticlele şi cartonul. În schimb producătorii ar urma să achite o taxă direct către Fondul de Mediu. E doar una din variantele de modificare a legii privind reciclarea ambalajelor, luată în calcul după discuţiile de astăzi, dintre producători şi autorităţi.

Potrivit reprezentanţilor ProAgro, firmele care reciclează ambalajele în prezent şi care au raportat diferenţe privind cantităţile procesate anul trecut vor fi controlate de autorităţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ