Adevărul despre moaştele Sfântului Nicolae

| 22 iul, 2014

În legătură cu unele opinii eronate, datorate ignoranţei privind adevărul istoric despre moaştele Sfântului ierarh Nicoale din biserica Sfântul Gheorghe Nou, dovezile istorice legate de autenticitatea acestora au fost întotdeauna lămuritoare pentru toţi oamenii de bună credinţă.

 

DUPĂ CUM SE ȘTIE MOAȘTELE SFÂNTULUI NICOLAE AU FOST DĂRUITE BISERICII SFÂNTUL GHEORGHE NOU DE MARELE VOIEVOD ROMÂN MIHAI VITEAZUL ÎMPREUNA CU FAMILIA SA. INSCRIPȚIA DE PE RACLA SFÂNTULUI ESTE UN DOCUMENT AUTENTIC, ATESTAT ȘTIINȚIFIC ÎN URMĂ CU PESTE UN SECOL, ATÎT ÎN BULETINUL COMISIUNII MONUMENTELOR ISTORICE, CÂT ȘI DE ACADEMIA ROMÂNĂ ÎN ANUL 1965, ÎN LUCRAREA ACADEMICIANULUI PROFESOR ALEXANDRU ELIAN ," INSCRIPȚII MEDIEVALE ALE ROMÂNIEI ". TEXTUL ACESTEI VERITABILE PISANII ESTE URMĂTORUL : Această mână a Sfântului Nicolae au ferecat-o cu aur Domnul Io Mihail Voevod și Doamna Stanca și fiul lor Io Necula Voevod, în anul 7108 (1600) Is(pravnic) Mitropolitul Eftimie”.

Citeşte şi: Biserica italiană spune că moaștele Sf. Nicolae de la Bucuresti sunt FALSE. Replica INCREDIBILĂ a parohului

De unde rezultă faptul că ferecătura în aur a sfintei mâini a ierarhului s-a făcut după porunca domnească și cu binecuvantarea Mitropolitului Țării Românești, Eftimie. Așadar, sfintele moaște au dublă autentificare: A autorității statale prin Domnitorul Mihai Viteazul și a Bisericii prin Mitropolitul Țării Românești de atunci, Eftimie. Cronicile spun că Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae au ajuns la București prin intermediul unui cleric pelerin la Bari, ca un dar al Arhiepiscopului de Bari pentru Domnitorul Mihai Viteazul, răsplată fiind pentru lupta antiotomană dusă de către Voievodul român și pentru rolul acestuia în apărarea creștinătății la porțile Europei. Așa cum este atestat în unele scrieri, voievodul român a sprijinit, în semn de recunoștință biserica din Bari cu două pungi de galbeni.

Într-o altă cronică se spune că Domnitorul întregitor de neam românesc Mihai Viteazul, a ținut moaștele Sfântului Nicolae lângă inimă în lupta de la Călugăreni, purtată împotriva turcilor la data de 13 august 1595. ÎN PRIVINȚA AFIRMAȚIILOR PREOTULUI ITALIAN GERARDO CIOFFARI DE LA BISERICA SAN NICOLA DIN BARI, RĂSPUNSUL NOSTRU ESTE URMĂTORUL:

1 - ACESTA OMITE FAPTUL CĂ MOASTELE SFÂTULUI NICOLAE DE LA BISERICA SF. GHEORGHE NOU SUNT AUTENTIFICATE ISTORIC ÎN MODUL CEL MAI CONCLUDENT .

2- DIN AFIRMAȚIILE SALE , REZULTĂ CĂ NUMAI JUMĂTATE DIN TRUPUL SFÂNTULUI NICOLAE SE AFLĂ LA BARI. ACEASTA ESTE ÎN CONCORDANȚĂ ȘI CU EXPERTIZA ANTROPOLOGICĂ EFECTUATĂ LA MORMÂNTUL DIN BARI ÎN ANUL 1957, CARE ARATĂ LIMPEDE ȘI CĂ BRAȚELE SFÂNTULUI LIPSESC ÎN PROPORȚIE DE 70-80 LA SUTĂ. NE PUNEM ÎNTREBAREA FIREASCĂ : PE CE TEMEI CONTESTĂ GERARDO CIOFFARI AUTENTICITATEA CELEILALTE JUMĂTĂTI A TRUPULUI SFÂNTULUI NICOLAE AFLATĂ ÎN ALTE PĂRȚI ALE LUMII CUM AR FI BUCUREȘTI, SFÂNTUL MUNTE ATHOS ETC ?ț

3- ÎNTR-UN STUDIU INTITULAT: " CE S-A ÎNTÂMPLAT CU MÂNA SFÂNTULUI NICOLAE EXPUSĂ CREDINCIOȘILOR ÎN ANUL 1089 ?" SEMNAT CHIAR DE CONTESTATARUL GERARDO ÎN BOLETTINO DI SAN NICOLA NR 3/ 2012, ACESTA ARATĂ CĂ ÎN ANUL 1087 CÂND AU FOST ÎNHUMATE MOAȘTELE LA BARI, O MÂNĂ A SFÂNTULUI NICOLAE A FOST LĂSATĂ AFARĂ PENTRU A FI CINSTITĂ DE PELERINI. ÎN STUDIU EVOCAT, ACELAȘI AUTOR CONFIRMĂ FAPTUL CĂ UN CĂLUGĂR NUMIT ROBERTO MONAHO, ATESTĂ DOCUMENTAR, CĂ LA ANUL 1140, MÂNA SFÂNTULUI SE AFLA ÎNCĂ LA BISERICA SAN NICOLA DIN BARI. AVEM AȘADAR CERTITUDINEA CĂ MÂNA SFÂNTULUI NICOLAE S-A AFLAT ÎN MOD SIGUR O PERIOADĂ LA BARI. ÎN ACEEAȘI LUCRARE GERARDO CIOFFARI ATESTĂ ȘI FAPTUL CĂ MÂNA SFÂNTULUI NICOLAE, CITEZ: " A DISPĂRUT ÎN PERIOADA EVULUI MEDIU ÎN CONDIȚII MISERIOASE".

" MISTERUL DISPARIȚIEI " MÂINII SFÂNTULUI IERARH NICOLAE DE LA BARI, COINCIDE CU MOMENTUL ADUCERII MOAȘTELOR DE LA BARI LA BUCUREȘTI ȘI DESLUȘEȘTE AȘA-ZISUL MISTER... IZVOARELE ISTORICE AUTENTICE, ARATĂ FĂRĂ DREPT DE TĂGADĂ ADEVĂRUL ISTORIC PRIVITOR LA ADUCEREA " MÂINII SFÂNTULUI NICOLAE "AȘA CUM ESTE CERTIFACT PRIN INSCRIPȚIA DE PE RACLA DIN BISERICA SFÂNTUL GHEORGHE NOU DE LA KILOMETRUL ZERO AL ROMÂNIEI.

ÎN CONCLUZIE NE ÎNTREBĂM DE CE OARE PREOTUL ITALIAN GERARDO CIOFFARI A OMIS PROPRIILE AFIRMAȚII SUSȚINUTE CU DOCUMENTE NUMAI CU DOI ANI ÎN URMĂ? DE ASEMENEA, CUI SERVESC ACESTE ATITUDINI CARE INTRĂ ÎN CONTRADICȚIE CU ADEVĂRUL ISTORIC ȘI CU DIALOGUL IRENIC SPECIFIC COMUNITĂȚILOR CREȘTINE LUMINATE DE DUHUL SFÂNT ?

ACEST DIALOG CU NUANȚE POLEMICE, A ADUS CU SINE TOTUȘI O MAI BUNĂ ÎNȚELEGERE A ADEVĂRULUI ISTORIC DESPRE MOAȘTELE SFÂNTULUI NICOLAE ADĂPOSTITE ÎN BISERICA RECTITORITĂ MAI TÂRZIU DE MARELE NOSTRU VOIEVOD ȘI SFÂNT MARTIR CONSTANTIN BRÂNCOVEANU. AȘADAR, MOAȘTELE SFÂNTULUI NICOLAE DIN BISERICA SFÂNTUL GHEORGHE NOU FAC PARTE DIN PATRIMONIUL NAȚIONAL ȘI SPIRITUAL AL ROMÂNIEI CRED CĂ E TIMPUL SĂ ÎNVĂȚĂM MAI BINE CUM SĂ APĂRĂM CEEA CE ȚINE PÂNĂ LA URMĂ DE DEMNITATEA NOASTRĂ DE CREȘTINI ȘI DE ROMÂNI ȘI SĂ NE FERIM DE A NE AUTOFLAGELA ȘI DEFORMA PÂNĂ LA URMĂ PROPRIA NOASTRĂ ISTORIE ! PR. DR. EMIL NEDELEA CĂRĂMIZARU, potrivit realitatea.net.

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2014
Cuviosul Portofenie
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”
25 iul, 2014
Preafericitul Daniel
Comunicat public din partea Patriarhiei Române

Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de ċăċáŧ!

Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de ċăċáŧ a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat ċăċáŧ, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.

Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit sa consume ċăċáŧ în timpul slujbelor, ci şi-au luat si câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat ċăċáŧ în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.

Pasiunea pentru consumul de ċăċáŧ s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce ċăċáŧ. Din păcate pentru ei, zăcămintele de ċăċáŧ ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de ċăċáŧ care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce ċăċáŧ în afara ţării, chiar si prin moschei, sinagogi si temple.

Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de ċăċáŧ pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!
24 iul, 2014
Arsenie Boca
► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină !”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În curând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În curând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul cu agheasmă.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Arsenie Boca e atât de tare, încât Chuck Norris şi Superman laolaltă nu-l pot egala.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Arsenie Boca nu poartă ceas. El decide cât e ora.
► Arsenie Boca a înghiţit odată un borcan de somnifere. L-au facut să clipească.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
22 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

Şamponul Arsenie Boca - pentru că meritaţi!
22 iul, 2014
Părintele Potlogărie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască marele părinte Skizofrenie Boca, sărăntocilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ